מעכשיו, מומלץ לשתות תה ירוק בכל יום? מחקר חדש שנערך באקדמיה הלאומית למדעים שבארה"ב מצא כי שתיית תה ירוק מפחיתה ברמה ניכרת את הסיכוי לחלות במחלת האלצהיימר. מהמחקר עולה כי הפלבנואידים בתה, בשם EGCG, מונעים היווצרות של שכבת פלאק במוח, שכבה שגורמת למחלת האלצהיימר להתפתח עם השנים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אך לא רק מחקר זה מעיד על היתרונות שבצריכת תה ירוק. במחקר נוסף שנעשה, התבקשו 12 נבדקים לשתות משקה שסופק להם, ואחר כך לבצע מטלות לבדיקת הזיכרון. בכוסות של 6 מהנבדקים נמזג תה ירוק, ואילו ה-6 האחרים שתו משקה עם טעם דומה.
מביצוע המטלות עלה כי בקרב הנבדקים ששתו את התה הירוק, התגלתה רמה גבוהה של פעילות במוח, ובמיוחד באזור הקליפה הקדמית של המוח שמזוהה עם זיכרון.
אם כן, ולמרות שדרוש עוד מחקר בנושא, אוניברסיטת "טופטס" לבריאות ותזונה שבארה"ב פרסמה הצהרה לפיה "תה ירוק עשוי להיות ביום מן הימים תרופת מנע כנגד מחלת האלצהיימר ומחלות שכחה נוספות".