בתי החולים בארץ סובלים ממחסור חמור במיטות אשפוז, אבל הישראלים מצליחים בכל זאת לחיות הרבה - גם אם לא עד 120. משרד הבריאות התיר אחר הצהריים לפרסם נתוני מחקר חדש שקבע כי תוחלת החיים של גברים בישראל גבוהה ביותר משלוש שנים מזו הממוצעת במדינות ה-OECD. גם באשר לנשים עולה תמונת מצב אופטימית: הישראליות חיות בממוצע שנה אחת יותר מיתר הנשים באותה קבוצה.
נימה אופטימית עולה גם משיעור תמותת התינוקות, שנמוך באופן יחסי מזה שביתר מדינות הארגון: לפי הנתונים נרשמים בישראל 3.7 מקרי מוות מתוך כל 1,000 לידות - זאת, לעומת 4.3 מתוך 1,000 לידות בממוצע שנרשם ביתר חברות ה-OECD.
אוכלוסיית ישראל צעירה מהממוצע ביתר המדינות שנבדקו: רק 10% ממנה כבר חצות את גיל 65, בעוד שהממוצע בקרב חברות ה-OECD הוא 15.3%. אחוז הילדים מתחת לגיל 14 עומד על 28% - והוא השני בגובהו בקרב המדינות שנמדדו.
כמות האחיות בארץ - כחצי מבמערב
הדוח שפורסם כולל לא רק נתונים מחמיאים, בעיקר בכל הנוגע למצבה של מערכת הרפואה: במשרד הבריאות אומנם החליטו להוסיף כ-1,000 מיטות אשפוז לבתי החולים בשנים הקרובות, אך עד שמהלך זה יצא אל הפועל - תתמודד ישראל עם סטנדרטים נמוכים מאלו שמהם נהנים אזרחי מדינות המערב.
שיעור המיטות לאשפוז כללי בישראל עומד על פחות משתי מיטות ל-1,000 נפש, והוא נמוך בכמעט 50% מהממוצע במדינות הארגון. בשל כך, עומדת התפוסה בבתי החולים בארץ על 96.3% - הגבוה ביותר בארגון, לעומת 75.9 אחוז בממוצע בקרב המדינות החברות בארגון.
שיעור האחיות בישראל נמוך מאוד בהשוואה למדינות הארגון: ב-2010 הוא עמד על 4.8 לכל 1,000 אזרחים - זאת, בהשוואה לממוצע של 8.7. עם זאת, ב-OECD הביעו שביעות רצון ממספר הרופאים בישראל, אך גם נתון זה צפוי להשתנות לרעה בשנים הקרובות.
סגן שר הבריאות יעקב ליצמן בירך על הדוח ותוצאותיו, והדגיש את הישגי משרד הבריאות, זאת למרות מה שהוא מגדיר "עומס על המערכת". "הוספת המיטות תשפר את מצבה של ישראל", הוסיף ליצמן. מנכ"ל משרד הבריאות רוני גמזו אמר בעקבות הדוח כי "הנתונים מצביעים על העומס הגדול הקיים כיום על התשתיות במערכת הבריאות בישראל, הן בכל הקשור לתשתית המיטות והן בתשתית כוח האדם. התחלנו במהלך להגדלת היקף כוח האדם במערכת הבריאות".