שלושה שבועות אחרי שמערכת הבריאות הושבתה למשך יומיים, מחריפים היום הרופאים את השיבושים בבתי החולים. הנתק בין אנשי האוצר לבין נציגי הרופאים נמשך כבר 10 ימים, וגם הניסיונות שנערכו אתמול לשוב לשולחן המשא ומתן עלו בתוהו. בתי החולים הממשלתיים פועלים במתכונת שבת. ניתוחים שתוכננו מראש נדחו, מרפאות החוץ לא פועלות ורק ניתוחים דחופים יתקיימו.
קרוב ל-2,500 רופאים עזבו הבוקר את משמרותיהם בבתי החולים והגיעו אל גן הוורדים שמול משכן הכנסת - שם הם מקיימים הפגנת מחאה בדרישה לשיפור תנאי שכרם. במקביל להפגנת הענק, נערך בכנסת דיון פגרה מיוחד סביב המשבר במערכת הבריאות.
נציגי האופוזיציה חיבקו את הרופאים
הרופאים המוחים זכו לחיבוק מצד נציגי סיעות האופוזיציה בכנסת, ובראשם - מיו"ר קדימה, ציפי לבני. היא נשאה דברים בהפגנה ולא החמיצה את ההזדמנות לתקוף את ממשלת נתניהו.
"המאבק הזה הוא על עתיד הרפואה הציבורית ועל זכותו של כל אזרח לקבל טיפול ראוי והולם", היא אמרה בפתח דבריה. "תפקידו של ראש הממשלה הוא לעשות פעם אחת ולתמיד את מה שהוא היה עושה בשמחה לו היה מדובר בהארכת חיי ממשלתו - לאפשר להאריך את חייהם של אזרחי המדינה".
עמיתתה לסיעה, ח"כ רחל אדטו, אמרה כי "המערכת הרפואית בישראל מורדמת, מונשמת וזקוקה לטיפול נמרץ. אין בושה בדרישה לשכר הוגן והולם. המאבק הוא למען המתמחים, המומחים ולמען אזרחי ישראל. ראש הממשלה הוא שאחראי לסיים את הסכסוך".
ח"כ אחמד טיבי מרע"מ-תע"ל, רופא במקצועו בעצמו, תמך במאבק ואמר באירוע כי "מערכת בריאות נאותה היא כזו שנותנת סביבת עבודה נאותה. שירותי הבריאות חייבים לתת מענה של רווחה חברתית".
ח"כ ניצן הורוביץ ממרצ הצטרף גם הוא למחאת הרופאים, והתחייב ללוות אותה עד שתשא פרי: "המאבק יהיה ארוך וקשה, אבל אנו נעמוד אתכם עד הסוף".
הרופאים לא מוותרים - ודורשים 50% תוספת
באוצר הציעו אתמול לרופאים תוספת שכר בגובה 20%, במקום 18% שהסכימו להעניק להם קודם לכן. עם זאת, ממשיכים הרופאים לפעול בנחישות להשגת יעדם - קבלת תוספת שכר בגובה 50%. לפי תמונת המצב כעת, רחוקה המחלוקת בין הצדדים מלהגיע לכדי פתרון.