כמה אתם חושבים משלמים עבור מנת אוכל ממוצעת בגן או בבית הספר? בין 6 ל-11 שקלים. עם הסכום הזה קשה לצפות שהילדים שלנו יקבלו מנת אוכל בריאה ומזינה.
איך אפשר בכלל לעשות משהו עם סכום כזה? פשוט מאוד. להוזיל את עלויות הייצור של המרכבי העיקרי: מנת הבשר או העוף. זאת מנה מאוד מאוד שכיחה בגני ילדים, שניצלים בכל מיני סוגים,
בכל מיני צורות.
שימו לב ליחס בין הציפוי לשניצל - חצי מהמנה בכלל זה ציפוי. אחת המנות הפופולאריות ביותר בקרב ילדים, נגיסי עוף. בעין בלתי מזוינת אפשר לראות שעוף זה לא. יש שם סויה זולה הנחוצה כדי לחסוך בבשר העוף היקר. שומן עוף, עמילנים וחומרי התפחה יסייעו לעבות את המשקל והנפח. וכך, מנת העוף שאמורה הייתה להיות מקור החלבון העיקרי, היא בכלל מנת פחמימות.
ובסוף, מה שאתם נותנים לילדים שלכם לארוחת צהריים זו מנה שעיקרה פחמימתית וקצת חלבונים. אם מנת החלבון שלנו היא בעצם פחמימה, אתם מניחים שהתירס, האפונה, העדשים, יעניקו לילדים את הגיוון הנדרש. אז זהו, שגם הם פחמימות.
בסופו של דבר אתם מגישים לילדים שלכם פחמימה עם פחמימה ופחמימה - מנה כזו תגרום לרעב מוגבר מהר יותר מאשר מנה שהיה בה גם מנת ירק וגם מנת חלבון גדולה יותר. חלבון וירקות, השובע בעקבות האכילה שלהם הוא ארוך יותר וממושך יותר.
והבעיה הזאת תלך עם הילדים לטווח הרחוק - ברגע שאתה מלמד את הילד שלך לאכול אוכל מעובד, שמן, מטוגן, מלוח, הוא מתרגל לטעמים כאלה, ואחר כך להביא לו פתאום משהו אחר, לוקח המון המון זמן להרגיל אותו.