עד כמה באמת מזין האוכל שלנו? יחד עם תזונאית ליווינו בני משפחה ממוצעת בישראל, בכדי לבדוק כיצד מורכב התפריט השגרתי שלהם ולהעריך את ערכו של המזון שאותו הם צורכים. בסוף היום, הוגשו התוצאות המדאיגות לבני המשפחה שהופתעו מערכם התזונתי הנמוך של המצרכים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אחת ההפתעות הגדולות אליהן נחשפו בני המשפחה, הוא ההבדל הגדול הקיים בין ערכם התזונתי של מוצרים הנמכרים ברשתות השיווק, לבין המאכלים שהוכנו בתוצרת ביתית. כך למשל, ערכו התזונתי של יוגורט המיוצר באופן תעשייתי ונמכר ברשתות השיווק נמוך בהרבה מזה שאותו מייצרים במטבח מחומרים טבעיים.
במוצרי היוגורט הנמכרים ברשתות השיווק מוסיפים לרוב מחית פרי או חתיכות של פירות בהן יש כמויות רבות של סוכר. היוגורט, שבמצבו הטבעי נחשב למוצר מזון חלבוני, הופך עם הוספת המחיות למוצר המכיל כמות גדולה של פחממות -כמו פסטה ולחם.
חשוב לבדוק את האותיות הקטנות על האריזות
העובדה כי בדגני הבוקר ישנם צבעי מאכל, שוקולד וסוכר אמנם ידועה, אך כיצד ניתן לדעת מהו הרע במיעוטו? התשובות נמצאות בטבלת הערכים התזונתיים על האריזה. לדברי התזונאית רקפת אריאלי, אם הילדים אינם מרבים לאכול סיבים תזונתיים, ירקות ופירות מומלץ להגיש להם דגני בוקר המכילים ויטמינים וסיבים. עם זאת, אם אין בעיה שכזאת, מוטב לצרוך את הערכים התזונתיים באופן הטבעי.
ומה קורה לכריכים הנארזים בבוקר ונמצאים בתיק במשך שעות? מבדיקת מעבדה שערכנו התגלה שגם אם מורחים חומוס או מיונז על פרוסות הלחם שעות לפני האכילה - הכריכים עדיין ראויים למאכל. הסיבה העיקרית נובעת מכך שבמוצרים אלה ישנם חומרים משמרים. במקרים רבים לצרכן הפשוט אין דרך לדעת אילו חומרים משמרים מסוכנים ואילו מהם טבעיים ובטוחים לשימוש - מה שחשוב הוא לקרוא את האותיות הקטנות.
תחקירי המזון המלאים של חדשות 2:
כמות חריגה של חומרי הדברה בירקות שלנו
בדיקה: מה מסתתר במזון שאוכלים הילדים שלנו?