הטלפון הסלולרי מסרטן או לא? הוויכוח הממושך, שהתוצאות שלו ישפיעו כמעט על כולנו, עמד היום בלב כנס שנערך באוניברסיטת תל אביב. עשרות חוקרים שהגיעו לקחת חלק באירוע חושפים דעות מסורתיות וכאלה קצת יותר מרגיעות.
"אם לוקח לסרטן במוח 40 שנה להתפרץ מהחשיפה, איך אנחנו יכולים למצוא את זה היום כשעוד לא עברו 40 שנה?", שואלת פרופ' סיגל סדצקי, ממכון גרטנר בתל השומר. אולם גם היא מסכינה כי עדיין לא ניתן לקבוע השפעה ברורה בנושא.
אחרי השקעה אדירה של כספים ומשאבים בכל רחבי העולם, רוב הנתונים כיום לא מראים קשר ברור ומובהק בין הסלולר למחלת הסרטן. חלק מהנתונים מרבים השפעה מסוכנת. נתונים אחרים דווקא מדגימים השפעה מחסנת.
פרופ' איתן פרידמן, מבית החולים שיבא, מסביר: "נתונים שיש היום בפברואר 2011, לא תומכים בשום קשר בין קרינה מטלפונים סלולרים לבין סרטן ולכן, על מה הצעקה?". פרידמן מוסיף: "אני רוצה שאנשים יפסיקו לפחד".
לדברי פרידמן, הנחשב לאחר ממומחי הסרטן הבולטים בישראל כיום, אנשים צריכים להבין שהנתונים היום אינם תומכים בפחד לא מוצדק ופחד לא רציונלי מהטלפונים הסלולרים. אבל למרות זאת, ניתן לנקוט בזהירות מונעת, שפירושה לצמצמם את משך השיחות ולהשתמש בדיבורית.