המאבק בין האוצר לאחיות נמשך וכל צד מתבצר בעמדותיו: המדינה ערערה היום לבית הדין האזורי לעבודה על ההחלטה שלא להוציא צווי מניעה לשביתה, והאחיות מצידן ממשיכות לנקוט עיצומים ולהפגין נגד ההתנהלות במשא ומתן עמן.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
פרקליטות מחוז תל אביב הגישה בצהריים ערעור לבית הדין האזורי לעבודה על ההחלטה שלא להוציא צווי מניעה לאחיות השובתות, כדי לצמצם את הנזק הנגרם לציבור הנזקק לשירותיהן. "יש להתייחס אף לנזק שייגרם לציבור בשל הפעלת לחץ על ממשלה ערב בחירות", נכתב בערעור.
במקביל, עשרות אחיות הפגינו מול בית החולים בילינסון בפתח תקווה במחאה על התנהלות משרד האוצר. "מר ביבי נתניהו, אני רוצה להגיד לך שאנחנו כיפת הברזל של מדינת ישראל", אמרה אחת האחיות שהשתתפה בהפגנה לחדשות 2 באינטרנט.
"יצאנו להפגין כי המדינה מפקירה אותנו אנחנו עובדים יום ולילה שבתות", הוסיפו בעל ואישה העובדים יחד בבית החולים שבפתח תקווה. "גם בחגים אנחנו עובדים, הילדים נורא סובלים והמשכורת באמת לא גבוהה".
"מצטרפים למאבק על עתיד המקצוע"
הסטודנטים לסיעוד וללימודי אחיות הודיעו היום כי הם מתכוונים להשבית את הלימודים למשך שעתיים ביום ראשון הקרוב, כאות הזדהות עם מאבק האחיות. ההודעה על השבתת הלימודים מגיעה בהמשך להכרזת התאחדות הסטודנטים כי היא תומכת במאבק שנכנס ליומו ה-11.
הסטודנטים מתכננים עצרות תמיכה באוניברסיטת חיפה, במכללה האקדמית עמק יזרעאל, במכללה האקדמית בצפת, באוניברסיטת תל אביב ובאוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע. במהלך העצרות מתכוונים הסטודנטים להניף שלטי תמיכה באחיות וללבוש חלוקים לבנים וסטטוסקופים.
במוסדות ההשכלה הגבוהה בישראל לומדים 4,000 סטודנטים העתידים להשתלב במערכת הבריאות עם סיום לימודיהם. על פי נתוני התאחדות הסטודנטים ישנה ירידה במספר האחיות המשתלבות בשוק העבודה מדי שנה. בהתאחדות מסבירים כי הירידה המתמדת במספר הסטודנטים המעוניינים ללמוד את מקצועות הסיעוד נובעת מתנאי העבודה הקשים והלא-מתגמלים המאפיינים את המקצוע.
אורי רשטיק, יו"ר התאחדות הסטודנטים, אמר כי "הסטודנטים מוכיחים פעם נוספת מעורבות ואחריות לנעשה בחברה ובמדינה שלנו. מאבק האחיות הוא מאבק חשוב וצודק אשר יכריע את עתידה של מערכת הבריאות בישראל". רשטיק הוסיף כי "הסטודנטים לסיעוד מודאגים גם הם מהמצב ומצטרפים למאבק על עתיד המקצוע ועתידם של כל העוסקים בו".