התקפי הלב עדיין נחשבים לאחד מגורמי המוות העיקריים בעולם המערבי, אבל מגמת הירידה החיובית מספקת חדשות טובות. מחקר חדש שממצאיו נחשפו הערב לראשונה בחדשות 2 קובע כי בשנים האחרונות, חלה ירידה משמעותית במספר ההתקפים הקטלניים בישראל - הודות לאבחון מוקדם שמציל את חייהם של חולים רבים.
לפי המחקר שערכה מכבי שירותי בריאות, מקפידים יותר חולי לב על מעקב רפואי - והתוצאה ניכרת במספרים. הבדיקה נערכה במשך 11 שנים, שבהן התבצע מעקב אחר עשרות אלפי חולים. הנתונים הצביעו על שינוי משמעותי ביכולת למנוע התקפי לב בזכות מודעות וטיפול מקדים.
שיאניות הנתונים היו הנשים, שלפי המחקר חוו ירידה של לא פחות מ-54% במספר התקפי הלב. גם על מצבם של הגברים חשף המחקר נתונים מעודדים למדי, והם חוו ירידה של 33% במספר התקפי הלב. אבל תמונת המצב שהתקבלה לא הייתה אופטימית במלואה. למרות הירידה הדרסטית במספר ההתקפים, הצביעו הנתונים על זינוק משמעותי של 68% במספר חולי הלב בישראל.
ד"ר חיים סילבר ממכבי שירותי בריאות לא מצא בכך פרדוקס. "נכון שיש יותר חולים, אבל אולי זה בגלל הגילוי המוקדם. בביטוי הסופי של התקפי לב או מוות - אנחנו יורדים". המודעות המוגברת לנושא שמפגינים המטפלים והחולים כאחד תואמת נתונים שעלו ממחקרים דומים שנערכו לאחרונה במערב אירופה ובארצות הברית.
זו אולי הסיבה שהתקפי הלב איבדו את התואר המפוקפק של גורם המוות מספר אחת בעולם, וירדו למקום השני.