אחרי שקבע בית הדין לעבודה כי מכתבי ההתפטרות של הרופאים המתמחים שהוגשו לפני חודש אינם חוקיים - מוגשים החל מהיום מכתבי התפטרות חדשים על ידי המתמחים. בשיחה עם ערוץ החדשות אמר ד"ר יונה וייסבוך, יו"ר עמותת מרש"ם: "אינני מוכן עוד לסכן חיי אדם". בינתיים, פתחו כמה מתמחים בבית החולים "שיבא" בתל השומר בשביתת רעב, לנוכח ההתפתחויות האחרונות.
במכתב ההתפטרות שהגיש ד"ר וייסבוך למחלקת משאבי האנוש בבית החולים בילינסון שבו הוא עובד, כתב הרופא המתמחה: "התפטרותי זאת נובעת מהעובדה שבתנאי העבודה שבהם אני מועסק לא ניתן לדרוש ממני להמשיך לעבוד במערכת".
"אני מועסק בניגוד מוחלט לחוק שעות העבודה והמנוחה, בימי שבת, מבלי שניתנת לי מנוחת פיצוי", כתב עוד ד"ר וייסבוך במכתב ההתפטרות. "בתורנויות אני אחראי על מיון בשני בתי חולים בו זמנית באופן שמסכן את החולים שלי וחושף אותי לאחריות בגין זה, ובנוסף, המשמעות הישירה של ההסכם שנחתם היא כי השתכרותי תרד". בסיום המכתב, דורש הרופא המתמחה כי הפעם יראו במכתבו כהתפטרות כדין.
"שמעתי את החלטת בית הדין לעבודה בצער רב. עכשיו אני נאלץ לעבוד בכפייה בחודש הקרוב במקום שאני לא רוצה", אמר ד"ר וייסבוך במהלך הריאיון. "אני רואה זאת כאחריות אישית של ראש הממשלה. עלינו לפגוש רופאים שעד עכשיו היו עייפים ומיואשים ועכשיו עובדים בכפייה". במהלך היום מסתובבים ד"ר וייסבוך ועמיתיו כשעל חולצתם שלט "עובד בכפיה".
"אני לא מתנה את ההתפטרות שלי בשום דבר ולכן היא תישאר בעינה", אמר יו"ר עמותת מרש"ם. "קראנו בעבר למקבלי ההחלטות לשמוע את דברינו מהשטח, מהלב. לא פנו אלינו ואנחנו תמיד נהיה פתוחים להצעות והידברות. הממשלה מסירה את אחריותה מהנושא".
בנוסף, תקף ד"ר וייסבוך גם את ההסתדרות הרפואית. "במהלך הדיון בבית הדין לעבודה הם תקפו אותו כמו מחלה אוטואימיונית", אמר
ביה"ד ביטל את התפטרות המתמחים
הבוקר הכריע בית הדין לעבודה כי ההתפטרות ההמונית של המתמחים היא צעד ארגוני בלתי חוקי - ולכן הוא מבוטל. בעקבות ההחלטה, שבו המתמחים הבוקר לעבודתם הסדירה.
"ההתפטרות ההמונית של הרופאים הצעירים אינה בת תוקף במישור המשפטי", כתבה השופטת נילי ארד בפסק הדין. "כל הראיות מצביעות על כך שהתפטרות הרופאים הצעירים מהווה על פי מהותה פעולה קיבוצית מתואמת המכוונת לשינוי תנאיו של הסכם קיבוצי חתום כדין... ארגון העובדים היציג, הוא בלבד מוסמך להכריז על סכסוך עבודה ושביתה... מכתבי ההתפטרות עליהם חתמו הרופאים המומחים אינם עונים על דרישות הדין לעניין ניתוק יחסי עובד מעביד".
"פעולה קיבוצית למימוש זכויות צריכה להיעשות בכלים חוקיים", הדגישה השופטת ארד בפסק הדין. "לא כך במקרה שלפנינו. לכך נוסיף את העובדה שאין מדובר בצעד מידתי לאור הנזק העלול להיגרם מפעולה זו... אי התייצבות לעבודה, כאמור, מהווה נטישה בלתי מאושרת של העובדים את מקום עבודתם, על כל ההשלכות הנובעות מכך".
עוד הוסיפה השופטת ארד: "בהכירנו את ציבור הרופאים כציבור נורמטיבי ושומר חוק, אנו סמוכים ובטוחים כי יתייצבו לעבודה וימשיכו בה וימלאו את חובותיהם מימים ימימה, ככל הנדרש".
כחלק מפסק הדין, הכריז, כאמור, צוות השופטים על מכתבי ההתפטרות כ"צעד ארגוני" בלתי חוקי ובנוסף ניתן לרופאים המתמחים צו האוסר עליהם לנקוט בפעולה דומה בעתיד. צעדים כאלו, אם יינקטו, יחשבו "שביתה לא חוקית", על פי החלטת בית המשפט. צוות השופטים קרא להסתדרות הרפואית "להפעיל את מרותה הארגונית ולהמשיך לעשות ככל שביכולתה לגרום לקיום עבודה סדירה ותקינה בבתי החולים... ולפעול למניעת הפרת התחייבות כלשהן הכלולות בהסכם הקיבוצי".