עד לאחרונה, ישבו בקומות העליונות בבניין התחנה המרכזית בירושלים יחידות של משרד התמ"ת, האוצר והמשפטים. אבל, לאחר תלונות של רבים מהעובדים על סחרחורות, עייפות, צריבות בעיניים ודלקות בדרכי הנשימה, הביאו את מנהל הדיור הממשלתי להעתיק את המשרדים למקומות אחרים.
מבדיקות שנערכו עלה כי הסיבה לתחלואה הרבה באזור, הם שיעורי זיהום האוויר החריגים שגורם העשן ופיח שיוצא מהאוטובוסים שמגיעים לתחנה. אז למרות שעובדי הממשלה פונו, עשרות אלפי הנוסעים שמגיעים למתחם - עדיין חשופים לנזקים בריאותיים חמורים.
"יש כאן זיהום אוויר כפול ממה שמותר בחוק, חריגות של מאות אחוזים בחלקיקים מסוכנים וזיהום חמור ברציפים מהם עולים הנוסעים לאוטובוסים", סיפר שוני גולדנברגר מהמשרד להגנת הסביבה. בעקבות כך, נדרשו אנשי התחנה למנוע מהנוסעים להגיע לרציפים - אך מבדיקה שערכנו במקום התגלה שחוץ משלטים - אין שום דבר שמונע מהנוסעים לעמוד ברציפים המזוהמים.
לאחרונה, הגישו אזרחים קובלנה משפטית נגד האחראים למחדל הסביבתי, כשהם נתמכים בשירותיו של ד"ר איזיביצקי מבית החולים שערי צדק בבירה. בקרוב יתקיים דיון בביהמ"ש בירושלים, שאולי ישים סוף לזיהום החריג בתחנה המרכזית בירושלים.
חילופי האשמות בין מפעילי התחנה לאגד
מחברת נצבא נמסר בתגובה: "בדיקות שעשינו בטרמינל הנוסעים העלו כי איכות האוויר שם תקינה. הבעיה רק בחניון האוטובוסים, ואנחנו מבצעים את כל הפעולות שהמשרד להגנת הסביבה דרש מאיתנו כדי להפחית את הזיהום. הגורם המזהם העיקרי הוא בפועל חברת אגד.
מאגד נמסר בתגובה: "נוסעי אגד ונהגי אגד הם הקורבנות של המחדל התברואתי הזה. התחנה המרכזית אינה שייכת לאגד".