אספקת מי שתייה ומחזור שאריות מזון במהלך הפלגה יכולים להוות בעיה תפעולית לא פשוטה. אבל מסתבר שאפשר להתגבר על כמויות האשפה הגדולות ולוותר על מיכלי המים הענקיים, תוך כדי שמירה על איכות הסביבה.
בדומה לרשויות מים, יישובים וחברות שונות שבחרו בשנים האחרונות לעשות שימוש במערכות התפלת מים, גם ב"מנו ספנות" פנו לפתרון הירוק, שיכול להפחית את צריכת האנרגיה בשיעור של עד 40%. "בסופו של התהליך האוניה מייצרת מים משובחים ממשאבי הטבע הקיימים בשפע בסביבתה הטבעית - הים", מציינים שם.
כדי להתמודד עם שאריות המזון הותקנו בשתי אוניות הנוסעים מתקן המכונה "טאיפון", פטנט של חברה סקנדינבית, המאפשר להתגבר על כמויות האשפה הגדולות הנצברות באוניות ואשר על פי החוק אסור להשליך בים.
המתקן עובד כמערכת יניקה. חומרי האשפה עוברים תהליך של הפרדה ועיבוד מורכב, כאשר חומרים כמו שמנים שאסור להשליכם לים, מופרדים ונאטמים במיכל מיוחד ומועברים לחוף בעת העגינה בנמלים השונים ואילו שאר החומרים מעובדים למזון דגים ומושלכים בלב ים.
חיסכון בפסולת ובאנרגיה
"באוניות שלנו מתארחים אלפי נוסעים מדי שנה ולכן עונת התיירות ב'מנו ספנות' מייצרת טונות של שאריות מזון בכל הפלגה", מספר משה מנו נשיא ובעלים של חברת מנו ספנות. "מערכת מסוג 'טאיפון' מקלה עלינו כחברה מסחרית ומאפשרת השלכת מזון באופן חוקי לים להאכלת הדגים וכך תורמת לשמירה על הסביבה", הוסיף.
בחברה אומרים עוד כי הם רואים באחריות סביבתית חלק בסיסי ואינטגרלי. "השימוש במערכות התפלת המים ומחזור המזון מהווה תרומה משמעותית לסביבה ומביאה לחיסכון עצום בפסולת ובצריכת אנרגיה", מסכמים ב"מנו ספנות".