פיצוץ המפעל בטקסס שאירע סמוך לאזור מגורים ופגע במאות בני אדם הדליק נורה אדומה במשרד להגנת הסביבה כאן בישראל. בעקבות הפיצוץ הודיע השר עמיר פרץ כי הוא מתכוון לפעול בדחיפות לפינוי מיכל האמוניה ממפרץ חיפה. "כל רגע שעובר ובו כמויות אמוניה אדירות מאוחסנות ליד הציבור הוא רגע מסוכן", אמר פרץ. "אסור להשלים עם המשך קיומו של המיכל במפרץ חיפה. אסור שתמונות הפיצוץ מטקסס יופיעו גם בחיפה".
בעקבות פניית משרדו של פרץ, הוחלט לקיים כבר ביום ראשון הקרוב דיון מיוחד בנושא במשרד ראש הממשלה בראשות ראש המטה לביטחון לאומי, האלוף (במיל') יעקב עמידרור, ובהשתתפות מנכ"לית המשרד להגנת הסביבה, עו"ד אלונה שפר קארו, ונציגי משרד האוצר ומשרד הכלכלה והמסחר.
פרץ עידכן כי הוא ביקר במיכל האמוניה ושמע את ההסברים שמטרתם להרגיע, "אבל אני מציע לא לעסוק בהסברה", הבהיר השר, "אלא לעסוק בפינוי של המיכל מוקדם ככל האפשר. כל הגורמים המעורבים צריכים להבין כי הזמן קצר והמלאכה מרובה. שום סיבה אינה מצדיקה להמשיך מצב מסוכן זה והיום יותר מתמיד יש הזדמנות לבצע זאת בשל הגז הטבעי שזורם לישראל".
המשרד להגנת הסביבה כבר הודיע לחברת חיפה כימיקלים שפעילות המפעל תופסק עד שנת 2017, אלא אם כן עוד קודם לכן יוקם מפעל לייצור אמוניה בדרום הארץ. איתור השטח והקצאתו ליזם שיקים את המפעל נמצא באחריות משרד הכלכלה והמסחר.
היתרון הנוסף בהקמת המפעל הדרומי - כך על פי המשרד להגנת הסביבה - הוא צמצום תנועת המשאיות המובילות את החומר המסוכן. לטענת המשרד, רוב צרכני האמוניה נמצאים בדרום הארץ, ולכן הקמת המפעל בדרום תאפשר להפחית את תנועת המשאיות, ובכך למזער את הסיכון הנשקף לאוכלוסיה.
"במפעל בטקסס היו 2,300 טון אמוניה - בחיפה ישנם 12,000"
גם עמותת "צלול" לא הייתה יכולה להתעלם מהידיעה על הפיצוץ בטקסס, וגם היא לא הייתה יכולה שלא להשוות את הפיצוץ בטקסס לתרחיש המסוכן האפשרי לטענתה גם בחיפה. "במיכל במפעל שבטקסס היו, על פי הדיווחים, 2,300 טון אמוניה", אמרו בעמותה, "ובמיכל האמוניה של חברת חיפה כימיקלים במפרץ חיפה ישנם 12 אלף טונות אמוניה. בעיירה הסמוכה למפעל בטקסס התגוררו כ-3,000 תושבים; חיפה היא העיר השלישית בגודלה בישראל".
עוד אמרו בעמותת "צלול" כי "קשה לדמיין את גודל האסון שעלול להתרחש אם המיכל בחיפה ייפגע כתוצאה מתקלה תעשייתית או פגיעת רקטה".
תושבי הדרום נגד ריבוי המפעלים באזורם
בניגוד לשר להגנת הסביבה ובניגוד לאנשי עמותת "צלול", תושבי הדרום דווקא לא ששים לקבל את מצבור המפעלים המתוכננים לקום באזורם. תושבי קריית מלאכי ומועצה אזורית באר טוביה פנו היום לשר פרץ כמו גם לשר להגנת העורף גלעד ארדן בקריאה דחופה למנוע את הקמת תחנת הכוח מוסקת הגז באזור התעשייה באר טוביה.
התושבים כתבו לפרץ כי הם סמוכים ובטוחים "שכבוד השר יגלה הבנה ורגישות למצב המאיים להיווצר בדרום כאשר שילוב של אמוניה, חומרים מסוכנים, קרבה לאזור עימות וקרבה חסרת תקדים ליישובים ילובה בהקמת תחנת כוח מוסקת בגז. אנו קוראים לך שלא לשכוח את תושבי הדרום ולא לאפשר יצירתו של מפגע חדש ומסוכן זה באזור התעשייה באר טוביה קריית מלאכי".