מאבק האחיות עובר לזירה המשפטית: פרקליטות מחוז תל אביב הגישה לבית הדין האזורי לעבודה בעיר בקשה דחופה למתן צווים זמניים שימנעו את שביתת האחים והאחיות שנכנסה הבוקר ליומה התשיעי. למרות הפנייה לבית המשפט, התחדש המשא ומתן בין האחיות לאוצר ולאחר נטישת המחלקות, שבו האחיות לעבודה במתכונת חירום.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בבקשה שנמסרה, טוענת המדינה כי האחיות נמצאות תחת הסכם קיבוצי שיסתיים רק בסוף השנה. "הצעדים הארגוניים בהם נוקטת המשיבה הינם שלא כדין ובגדר שביתה בלתי מוגנת", נכתב. "יש בהם לפגוע פגיעה קשה ביותר בהתנהלות בתי החולים ובטיפול אשר יינתן לחולים אשר באים בשעריהם".
בשיחה שקיים הבוקר עם חדשות 2, טען גל הרשקוביץ, הממונה על התקציבים במשרד האוצר, כי העיצומים מיותרים וגורמים נזק לחולים. לדבריו, אין זה ראוי כי הממשלה הנוכחית תקבל החלטה בנוגע לשכר האחים והאחיות במועד סמוך לבחירות לכנסת. "ההחלטה צריכה להתקבל על ידי הממשלה החדשה במסגרת תקציב המדינה שיתגבש בעוד שלושה חודשים", הבהיר.
האחיות: אילצו אותנו להחריף המאבק
הבוקר החריפו האחים והאחיות השובתים את העיצומים. החל מהשעה 09:00 בבוקר החלו לנטוש אלפי אחיות את המחלקות בבתי החולים ברחבי הארץ למשך ארבע שעות, כשהן משאירות רק שתי אחיות בכל מחלקה לצורך חלוקת תרופות והצלת חיים בלבד.
"זה יום עצוב למדינת ישראל, הכריחו אותנו להקשיח את המאבק", אמרה הבוקר יו"ר הסתדרות האחיות אילנה כהן. גם באוצר מחריפים את הצעדים, ויפנו לבית הדין לעבודה בבקשה להוציא צווי מניעה.
ממשרד האוצר נמסר כי בבתי החולים ברחבי הארץ מבוטלים עשרות ניתוחים וטיפוליים רפואיים מדי יום בעקבות החרפת השביתה. בבית החולים הדסה הר הצופים בירושלים בוטלו 40 ניתוחים שהיו אמורים להיערך, בבית החולים בילינסון בפתח תקווה בוטלו 250 ניתוחים, בבית החולים רמב"ם בחיפה בוטלו 360 ניתוחים ובבית החולים סורוקה בבאר שבע התבטלו כ-300 ניתוחים.