לא משנה אם זה במשרד, בכיתה, במכונית או מול המחשב - הישיבה מסוכנת לבריאות. כך עולה ממחקר ראשוני שפרסם בית הספר השוודי למדעי הבריאות והספורט. לטענת החוקרים אין חשיבות לאופן שבו יושבים, אלא רק למספר השעות הרצופות שנמצאים במצב של ישיבה.
ממצאי הבדיקות שערכו החוקרים מגלות שאנשים שבילו את מירב שעות היממה בישיבה ממושכת סבלו יותר מבעיות השמנה, מהתקפי לב ואפילו ממוות, גם אם עסקו בפעילות ספורטיבית ביתר שעות היום. "אחרי ארבע שעות של ישיבה, הגוף מתחיל לשלוח אותות מזיקים", סיפרה אחת החוקרות והסבירה שהישיבה גורמת להפסקת פעולת הגנים האחראים על ויסות כמות הסוכר והשומן".
"העיסוק בספורט אינו מפחית את הסיכונים שנגרמים כתוצאה מהישיבה", הוסיף הפיזיולוג שהשתתף במחקר, והמליץ לאנשים שנוטים לשבת שעות רבות ביום לשבץ מספר תרגילים במשך היום במקום פעילות אחת מרוכזת כדי לשפר את המצב. למרות שמדובר בחדשות רעות עבור רוב העולם המערבי שעובד בישיבה, אין זו הפעם הראשונה שהתופעה נבדקת.
מחקר קנדי שבדק 17 אלף בני אדם על פני 12 שנים, מצא שאנשים שישבו יותר במהלך חייהם חיו פחות, ללא קשר לרמת הפעילות הגופנית שביצעו. "אין לנו עדיין אינדיקציה לגבי מספר השעות שמהן הישיבה הופכת מסוכנת", אמר החוקר הקנדי. "אך באופן כללי מומלץ לקטוע את הישיבה בפעולות יזומות. במקום לשלוח מייל לחבר שיושב במשרד לידכם, גשו אליו אמרו לו את הדברים פנים מול פנים", מציעים החוקרים. ואנחנו טוענים שאם זה לא יועיל לבריאות שלכם - זה ודאי לא יזיק לאווירה ולתקשורת במשרד.