ד"ר ארז נוסק מאיכילוב, רופא צעיר שמתמחה בניתוחי מוח מתקדמים ומורכבים, מספק הצצה לעבודה הקשה מסביב לשעון - שדורשת ריכוז ודיוק עילאיים ובעיקר אחריות עצומה לחיים של אחרים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"כשאני נוסע בבוקר למחלקה באוטו אני הרבה פעמים שואל את עצמי איזה הפתעה תתפוס אותי היום. אני תמיד מנסה לחשוב על הדברים שיכולים להפתיע אותי", הוא מספר על המחשבות בדרך לעבודה.
כ-13 שנה נמשך המסע של ארז התואר הנכסף רופא מומחה בנוירוכירורגיה - מנתח מוח. שבע שנים של לימודי רפואה ושש שנים של התמחות, מאות ניתוחים ביקורי רופא, בדיקות ושעות על גבי שעות של תורניות בלתי נגמרות. מסעו של נוסק תועד במסגרת סדרה חדשה - "איכילוב", שיצרו רותי שץ ועדי ברש ותעלה בקרוב ב"יס דוקו".
ד"ר נוסק יודע שבמקצוע שלו מרווח הטעות מצומצם במיוחד. "אפס פספוס מתקבל במערכת וזה מלחיץ לעבוד ככה", הוא מסביר. "ההבדל בין תוצאה טובה לתוצאה לא טובה הוא מאוד מאוד עדין - על המילימטר. המשמעות של המילימטר היא קריטית לחיים".
"המלחמה שאחרי הניתוח לפעמים קשה יותר"
הוא מסביר איך הלבטים המקצועיים משפיעים ישירות על חייהם של החולים. "אני מוכן לסכן את הדיבור של הבן אדם הזה או שאני לא מוכן - תמורת הוצאה של הגידול? אני מוכן שהוא לא יראה תמורת עוד שנתיים שלוש עד שהגידול יחזור לו או לא? זה אתגר".
למרות השנים הרבות במסדרונות בית החולים, ד"ר נוסק עדיין מתקשה להתמודד עם המקרים הקשים שמסתבכים. "אתה בא בבוקר למחרת ואתה אומר זה מה שקרה ועכשיו צריך להמשיך את המלחמה שאחרי הניתוח וזה לפעמים קשה יותר מהניתוח. לראות את החולה במקום מאוד קשה ולהמשיך להיות מרוכז, להדחיק את התחושות של עצב אישי ולהמשיך לחשוב איך אתה מוציא את הבן אדם מהסיטואציה שהוא נכנס אליה".