השירות המטאורולוגי פרסם היום את התחזית לעונת החורף הקרובה - ולפיה חודשי החורף המרכזיים - דצמבר, ינואר ופברואר, יניבו כמות משקעים ממוצעת. בנוסף, התחזית קובעת כי בתחילת החורף, בחודשים נובמבר וינואר, יהיו גשומה יחסית לממוצע ב-30 השנים האחרונות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בשנים האחרונות, התחזית העונתית התפרסמה רק בנובמבר והיא הייתה תחזית סטטיסטית המתארת קשר בין תצורות סינופטיות בקנה מידה אזורי, כגון מערך הלחצים בצפון האוקיינוס האטלנטי כפי שתועדו בחודש אוקטובר, לבין כמות המשקעים בחורף בארץ. הוודאות בתחזית זו הייתה כ-65% בלבד והתאפיינה בשגיאות, כדוגמת השנה שעברה, בה נחזה חורף ממוצע ומטה ולבסוף התברכנו בחורף גשום.
מה הסבירות לעונה גשומה?
על פי התחזית, הסבירות לעונה ממוצעת היא 41%, הסבירות לעונה גשומה היא 31% והסבירות לעונה שחונה היא 28%. "אין ספק כי התחזית העונתית מוטלת בספק", מסביר ניר סתיו, סגן מנהלת השירות המטאורולוגי. "עם זאת, בהתחשב בעובדה כי יש סבירות של 33% לכל אחד מהתרחישים, חישובי המודל מטילים משקל רב יותר על תרחיש מסוים מה שמשפר את החיזוי העונתי לרוב בכ-20%-30% לעומת ניחוש סתמי. בכל זאת, כרגע הכל יכול לקרות, כולל הגעתה של עונה גשומה מאוד, או יבשה מאוד".
השירות המטאורולוגי פרסם לראשונה תחזית עונתית המבוססת על סימולציה ארוכת טווח של הדינמיקה האטמוספרית כפי שהיא מחושבת 51 פעמים במקביל על ידי מחשבי על, זאת לאחר שרכש בשנת 2010 את שירותיו של המודל האירופאי המתקדם IFS (מערכת חיזוי משולבת) המפותח במסגרת ECMWF (המרכז האירופאי לחיזוי מזג אוויר לטווח בינוני).
התחזית העונתית, בניגוד לשנים הקודמות תפורסם מדי חודש כולל חודשי החורף וככל שנתקרב לעונה עצמה היא תהיה מדויקת יותר. "הכלי הזה הוא הכי מתקדם בעולם היום, ועם זאת החיזוי לטווח של כמה חודשים עדיין לא מתקרב לרמת האמינות של החיזוי היממתי הרגיל", סיכם סתיו.