המאבק על חוף פלמחים טרם הסתיים: הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה של מחוז מרכז שהתכנסה היום בלוד, החליטה לדחות את ההכרעה על קבלת תוכניתה של רשות הטבע והגנים להפוך את החוף לגן לאומי. בשנים האחרונות מתנהל מאבק של הארגונים הירוקים להגנה על החוף מפני הפיכתו לכפר נופש.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לאחר שבמשך שנתיים ניסחה רשות הטבע והגנים תוכנית מסודרת להפיכת המקום לגן לאומי, ביקשו הארגונים הירוקים שלא לבנות בחוף מלון וכפר נופש עם 350 יחידות דיור, כפי שהציעו נציגי משרד התיירות.
"בניית כפר נופש אינה משמעותה של סגירה או הריסה של החוף", טען נציג משרד התיירות ערן ניצן בדיון שנערך היום. "החוף יהיה נקי ופתוח לכולם דווקא לאחר בניית מרכז נופש. החשש הוא שמהלך כמו אישור גן לאומי יבריח משקיעים ויזמים שירצו להשקיע בישראל".
באופן חריג, הגיע לדיון הוועדה גם השר להגנת הסביבה גלעד ארדן, שם הגן על עמדת משרדו, המתנגדת לבנייה בחוף. "אינני רואה כיצד אפשר לאשר את תוכנית כפר הנופש ועדיין להשאיר את הנגישות של הציבור לחוף זהה, כשבונים כל כך קרוב לחוף", אמר השר ארדן והוסיף כי הוא בטוח שהיזם "יעשה ככל שביכולתו כדי לרצות את הלקוח ששילם מאות שקלים כדי להתארח בכפר הנופש".
"כל מקבלי ההחלטות קבעו שאסור לבנות בפלמחים"
"על הוועדה המחוזית להחליט אם בחוף פלמחים יהיה מלון או חוף פתוח לציבור ללא בנייה. השאלה היא אם מחזירים את החוף לציבור או פוסלים אותו מהציבור ובונים בו כפר נופש עם 350 יחידות דיור", אמרה עו"ד קרן הלפרן-בוסרי, מנהלת המחלקה המשפטית מטעם "אדם טבע ודין".
"הייתה מחאה ציבורית מאוד רחבה בשנים האחרונות ודוח חריף של מבקר המדינה בנושא. אפילו החלטת ממשלה שקבעה שהמקום צריך להפוך לכן לאומי. כל מקבלי ההחלטות קבעו שזה חוף הכרחי ומיוחד וצריך שהוא יהיה קיים במרכז הארץ", הוסיפה עו"ד הלפרן-בוסרי והסכימה כי על המדינה לפצות את היזמים ששילמו כסף על הקרקע של החוף, עליה התכוונו להקים את יחידות הנופש.
"מקווה שההחלטה הסופית תהיה שפלמחים יהיה גן לאומי שמור", אמרה עדי לוסטיג, מיוזמות המאבק על עתידו של החוף. "צריך שהסיפור הזה ייגמר, אין סיבה להחליט אחרת. כבר ברור לגמרי שהאינטרס הציבורי עומד בראש סדר העדיפויות. צריך שהחוף יישאר בידי הציבור לנצח". ההחלטה על עתיד החוף צפויה להתקבל מחר ככל הנראה.