העלייה בגיל החתונה בעשור האחרון מביאה איתה גם איחור בגיל שבו הישראליות הופכות לאימהות - כך קובע מחקר שנערך בבית החולים "סורוקה" בבאר שבע. אך בניגוד ליתרונות של הארכת תקופת הרווקות, הכניסה להריון בגיל מאוחר יוצרת לא מעט סיכונים עבור האם והעובר.
נתונים מהעשור האחרון מגלים ש-4.6% מכלל הנשים שילדו בשנת 2009 היו מעל גיל 40 - מדובר בעלייה של 40% בהשוואה לשנת 2000. "הרבה נשים מחליטות שהן רוצות לממש את עצמן לפני הלידה הראשונה, אנחנו רואים את זה יותר בחדר הלידה", אמר בראיון לערוץ החדשות פרופ' אייל שיינר, רופא בכיר בחטיבה למיילדות ולגניקולוגיה בבית החולים סורוקה בבאר שבע.
הבריאות יותר חשובה מהגיל
החוקרים עקבו אחר כל היולדות בנות 35 ומעלה שילדו לראשונה בשנים 1995-2005. בסך הכל השתתפו במחקר 45,033 נשים - מהן 1,036 היו מעל גיל 35 ו-188 נשים מעל גיל 40. החוקרים מצאו קשר מובהק בין גיל היולדות לסיבוכים שונים במהלך ההריון והלידה כמו לדוגמה: עלייה בסיכויים ללידה מוקדמת, סוכרת או רעלת הריון, ומומים מולדים בעובר. הסיכון המשמעותי ביותר הוא יתר לחץ דם, שמופיע פי 10 יותר בקרב יולדות מעל גיל 40 בהשוואה לנשים מתחת לגיל 35 שיולדות בפעם הראשונה.
לפני שאתם מקדימים את הפיכתכם להורים כדאי שתדעו שחשוב יותר להשקיע בבריאות שלכם. למרות הסיכונים שעלו מהמחקר, נראה שהסיכונים פוחתים ככל שמצבה הבריאותי של האישה טוב יותר - ללא קשר לגילה. "אישה בריאה בת 40 יכולה ללדת בהצלחה כמו אישה צעירה", אומר פרופ' שיינר. "אבל עדיין, אם אפשרות - אין ספק שעדיף ללדת לפני גיל 35".
לעדכונים שוטפים מסביב לשעון: ערוץ החדשות