387 מתמחים מימשו היום את מכתבי הפיטורים שהגישו ונטשו את המחלקות השונות בבתי החולים. מי שהחליף אותם הם הרופאים הבכירים. במקביל לדיונים בבית הדין לעבודה, נשמעו הצעות על מתן תוספות שכר, אך לדברי מנהל בית החולים איכילוב נדרש פיתרון מקיף יותר.
"זה יום כואב מאוד. היה קשה מאוד להסתובב היום בבית החולים ולראות אותו ריק", סיפר פרופ' גבי ברבש, מנהל בית החולים איכילוב בריאיון למהדורה המרכזית. "חלק מהפעילות נדחתה ונשלחה מבית החולים והצוות הבכיר של בית החולי נקרא לעשות עבודה שהוא בדרך כלל לא עושה. קשה לדעת כמה זמן יכול להימשך, אבל אני חושש שמהערכת יכולה להתרגל גם לזה, וזה מפחיד אותי".
לדברי פרופ' ברבש, משבר המתמחם הוא תוצאה של תהליך חברתי פסיכולוגי שמקביל למחאת האוהלים. "קבוצת האיכות ששמה את מכתבי ההתפטרות שלה מתפטרת כדי להציל את המערכת. במשך חמישה חודשים הם רצו להציל את המערכת הציבורית, ולקראת חתימת ההסכם הם הבינו שאין בשורה למערכת הבריאות הציבורית", הסביר ברבש.
למרות הדברים האלה הוא מבקש להבהיר כי אינו תומך בהתפטרות. "תמכתי בדרישות המתמחים, אבל הדבר האחרון שהייתי עושה הוא להשבית מערכת בגלל כסף", אמר . "החשש שלי שמדיבורים גבוהים על הצלת המערכת זה יסתיים בשקלים שיתווספו למשכורות, ולא ישנו את בעיות היסוד של מערכת הבריאות הציבורית במדינת ישראל".
בדבריו מדגיש פרופ' ברבש שיש פיתרון אחר למשבר שלא נמצא בשירותי הרפואה הפרטית. "אני מתכוון לביטוחים המשלימים שאסור להם לקנות שום דבר מהמערכת הציבורית, ואם היו יכולים היה לנו אם מה לכלכל את כולם ועם מה להציל את המערכת הזו", סיכם פרופ' ברבש.