מי אמר שאין מה לאכול בפסח? אחרי התפוזינה והאפרשזיף, הכירו את הפרי שהוא גם תות וגם אננס. מלבד הטעם, כך מבטיחים המשווקים, יש לו גם ניחוח של אננס. אבל לפני שאתם מכינים את בלוטות הטעם דעו שכדאי לכם להזדרז - כיוון שהעונה של הפרי האקזוטי נמשכת חמישה שבועות בלבד.
מקורו של הפרי, שנראה כמו נגטיב של תות, גדל במקור בדרום אפריקה. לפני שבע שנים הוא כמעט נכחד, אך הודות למדענים הולנדים שגילו אותו, כעת הוא משווק באופן מסחרי ברחבי אירופה. המגדלים מסבירים שבשלב הראשוני מראה הפרי לבן לגמרי, וכשהוא מבשיל - הופכים הזרעים שעל גבי הדופן החיצונית לאדומים.
כדי ליהנות מטעמו של הפיינברי בסלט הפירות הביתי שלכם עד ל-13 באפריל תוכלו לרכוש 125 גרם של תות-אננס בשווקים האירופאים תמורת כ-17 שקלים. מאמצע אפריל ועד סוף העונה המחיר יעלה לכ-22 שקלים לאותה כמות.
חכמים? נראה אתכם עונים על החידון של המדינה - ואולי תנפשו בניו יורק
לעדכונים שוטפים מסביב לשעון: ערוץ החדשות