כעבור שנה, סוף סוף הגיע הסוף למשבר במרכז הרפואי הדסה בירושלים: לאחר חודשים רבים בהם ניהלו נציגי המוסד הרפואי והמדינה מגעים ביניהם במטרה להתגבר על המשבר הכלכלי אליו נקלע בית החולים, הם סיכמו אמש (א') על הסכם הבנות סופי. על בית המשפט יהיה לאשר את ההסכם, על מנת שייכנס לתוקפו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי ההסכם, המדינה התחייבה להזרים למוסד הרפואי סכום של 1.3 מיליארד שקלים לתקופה של שבע שנים. עוד במסגרת ההסכם, סוכם על עזיבתם של כ-30 רופאים את בית החולים - רובם במסגרת פרישה מרצון.
בנוסף יופחתו, למשך 3 שנים, 4.5% משכר הרופאים - קיצוץ שייחשב כהלוואה לבית החולים, ויוחזר כעבור עשור. שירותי הרפואה הפרטית (שר"פ), שהיוו מוקד מחלוקת גדול, יוותרו על כנם. הסכם ההבנות צפוי לעבור לאישור בית המשפט המחוזי בירושלים.
"ההסכם הציל את בית החולים מפירוק"
בשבוע שעבר, גיבשו נציגי הרופאים ואנשי משרדי האוצר והבריאות הסכם פשרה, ולפיו הוספיס בית החולים והמחלקה הפסיכיאטרית לא ייסגרו. עוד סוכם כי כל הסדר שיושג בנושא הכספי יתבצע במסגרת הלוואה ולא מענק, כך שכל סכום שייגבה מגורמים בהדסה - יוחזר להם.
״לנגד עיני עמדה משימה אחת והיא להציל את הדסה ולמנוע את פירוק בית החולים", אמר יו"ר האגף המקצועי בהסתדרות, אבי ניסנקורן. "העובדים גילו בגרות ואחריות לאורך כל המשא ומתן תוך ויתורים כואבים. לאחר שההסכמים יאושרו על ידי בית המשפט, כולם ביחד ישלבו ידיים למען הצלחת הדסה וחיזוקה כאחד המוסדות הרפואיים המובילים בעולם״.