לראשונה מזה עשור, מפלס ים המלח עלה: בעקבות הסופה בשבוע שעבר, המפלס עלה ב-10 סנטימטרים והוא נמצא עתה ברום של 427 מטרים מתחת לפני הים. הפעם האחרונה בה עלה מפלס ים המלח הייתה בחורף 2003, אז נוספו לו 29 סנטימטרים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הסערה שפקדה את ישראל בשבוע שעבר הביאה לזרימה חזקה של מי שטפונות בנחלי מדבר יהודה הזורמים אל ים המלח, אך כמות המים העיקרית שזרמה אליו מקורה בנחל הירמוך שזורם לירדן - מפלס הנחל עלה משמעותית בעקבות הסערה, והמים הזורמים בו הגיעו אל נהר הירדן, ומשם לים המלח.
במקביל, מפרסמת רשות המים כי מפלס הכנרת עלה הבוקר בשני סנטימטרים נוספים, והוא הגיע לרום של 210.99 מטרים מתחת לפני הים - המפלס הגבוה ביותר מאז אוגוסט 2005. עם זאת, עדיין חסרים לאגם כמעט שני מטרים כדי להגיע לקו האדום העליון, הקו שאם עוברים אותו יש צורך לפתוח את סכר דגניה ולנקז מים נוספים לים המלח.
מפלס ים המלח יורד בקצב של כמטר לשנה בערך. בעוד המפלס עד שנות ה-70 עמד על 394 מטרים מתחת לפני הים, היום המפלס נמצא יותר מ-30 מטר מתחת למפלס הקודם. הסיבה לירידה המפלס היא עצירת מי הירדן בסכר דגניה, האידוי המוגבר של מי הים בעקבות האקלים המדברי והשימוש במי הים לתעשייה במפעלי ים המלח שקיימים כדי לנצל את משאביו גם בישראל וגם בירדן.