האבטיח, אחד הפירות האהובים של הקיץ, נוהג להיעלם עם בוא הקור. גרסה חורפית חדשה וכתומה של האבטיח, פרי פיתוח ישראלי, מביאה בשורה משמחת לחובבי הפירות.
בקרוב יגיע האבטיח הכתום למדפים, והוא ישווק רק בעונת החורף. הפרי הכתום הוא תוצר מיזם משותף של איתי גל, חקלאי ממושב עין יהב בערבה ו-חישתיל, תאגיד המשתלות הגדול בארץ, ומזכיר בצורתו החיצונית את האבטיח האדום שמוכר לכולם.
הדימיון נמשך גם מתחת לקליפה, שחושפת טקסטורה מוצקה שטעמה מתוק מאוד. המגדלים מעידים שמשתתפים במבחני טעימה הביעו התלהבות מטעמו של הפרי. יתרון נוסף של האבטיח הכתום הוא שהוא לא דורש סבל צמוד כמו במקרה של האבטיחים הגדולים והכבדים, כיוון שמשקלו הממוצע של האבטיח הכתום הוא כשלושה קילוגרם בלבד.
לדברי מני שדמי ממשתלות חישתיל, "בפרויקט "אבטיח כתום" ניתנת תשומת לב מיוחדת להבטחת תנאי איכות מיטבית לצמח ולפרי בכל שלבי הגידול. הפרי גדל בתנאי חממה כאשר נוף הצמחים מודלה והפירות תלויים באוויר. כל פרי נעטף כבר בשלבים מוקדמים בשקית רשת צבעונית במטרה לשמור ולהגן עליו מכל פגיעה חיצונית. שקיות הרשת הצבעונית נשארות ועוטפות את הפירות במשך כל הדרך למדף המכירה בחנות".