המתמחים טוענים כבר חודשים ארוכים שרק ראש הממשלה בנימין נתניהו יכול לפתור את המשבר במערכת הבריאות, אבל, לדבריהם, לא ממש אכפת לו. לפני כמה שבועות נפגש מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' רוני גמזו עם קבוצה של מתמחים באחד מבתי החולים במרכז הארץ, וכך הוא סיפר להם:
"כשאני ישבתי עם הוא, ראש הממשלה. בישיבה והסבירו, הסבירו לו, שתשמע, הרופאים הם בכל זאת סקטור מאוד מאוד חזק. יש חוסר ברופאים, מתחיל להיות חוסר ברופאים וזה. אז הוא אומר: יביאו רופאים מהודו, זה עולם גלובאלי!".
המתמחים מתלוננים שפקידי האוצר מתנהלים מולם באטימות ובהתנשאות, שימו לב מה חושב מי שמנהל את מערכת הבריאות הישראלית, רופא מוערך ומנוסה, על התנהגות הפקידים הבכירים באוצר:
"הם מדברים על האוצר, הם מדברים במרחק מהאוצר. אתם לא מבינים את רמת המניפולציות, את רמת המאפיונריות, אתם לא מבינים את רמת האגרסיביות, שמופעלת כלפי כל מי שעובד מולם. גם אני, ואני עומד לאורך זמן. רק תרשמו לכם שאת הפיטורים שלי כבר הם ביקשו מספר פעמים בשנה האחרונה. ממש, מראש הממשלה, ובלי ליצמן אני הייתי כבר נמצא במקום אחר", אמר פרופ' גמזו, שכלל לא ידע שהוקלט.
פרופ' גמזו: מערכת אגרסיבית
המתמחים טוענים שהסכם ההעסקה שההסתדרות הרפואית חתמה עליו הוא הסכם רע, ולכן הם מפגינים ומתפטרים מתפקידם. לטענתם, פקידי האוצר המיומנים, במילים פשוטות, עשו בית ספר לד"ר ליאוניד אידלמן, יו"ר ההסתדרות הרפואית. פרופ' גמזו התייחס גם לנושא זה:
"יש לכם עסק עם מערכת מאוד מאוד אגרסיבית, מאוד מאוד מתוחכמת. עם מסורת של שנים. היא לא פעם ראשונה מנהלת משא ומתן מול רופאים, היא מעבירה את המסורת משנה, מגורם לגורם, ויותר מכך: היא מאומנת במשא ומתן הרבה יותר מאידלמן. היא מנהלת (מו"מ) עם העובדים הסוציאליים, היא מנהלת עם המורים, היא מנהלת עם פועלי אשדוד, היא מנהלת עם כולם, ואידלמן מנהל את זה בפעם הראשונה".
הקרב על שעון הנוכחות
אחד מנושאי המחלוקת העיקריים במו"מ היה שעון הנוכחות. נציגי האוצר טענו שהרופאים נוטשים את בתי החולים הציבוריים כבר בשעות הצהריים כדי לעבוד במרפאות פרטיות, ההסתדרות הרפואית נכנעה, וגם כאן פרופ' גמזו סבור כי מדובר בטעות מרה.
"לאורך המשא ומתן, אני הוכיתי בתדהמה. כי אני נגד שעון, לחלוטין. בבסיס שלי, אני נגד שעון מסיבה אחרת לחלוטין, אני חושב ששעון יוציא את האנשים (הרופאים) החוצה מבית החולים...זה היה ההבדל בין המו"מ לפני עשר שנים. כשבפעם הראשונה (כשהאוצר) שאמרו שעון - הר"י אמרה: זה לא לדיון!", אמר.
משרד האוצר: "התבטאויות אומללות"
תגובת משרד האוצר: "יצא המרצע מהשק וברור כי הסיבה לנטישת הרופאים ופגיעה בציבור החולים היא ההתנגדות לשעון נוכחות. אנו מוכים בתדהמה ומצטערים צער עמוק לגלות כי האיש שאמון על ניהול מערכת הבריאות הציבורית נתפס בהתבטאויות כל כך אומללות שמטרתן החרפת המשבר עם הרופאים".
תגובת ההסתדרות הרפואית: "גם במשא ומתן הנוכחי הר"י התנגדה לשעון נוכחות. משרד הבריאות על כך נציגיו במשא ומתן, כולל מנכ"ל המשרד, דרשו הכלת שעון ואף טענו כי הם יכולים לכפות זאת באופן חד צדדי".
תגובת לשכת ראש הממשלה: "במטרה למלא את המחסור של מאות של רופאים בישראל, פועל ראש הממשלה בנימין נתניהו להכשרה מהירה של מאות רופאים ישראלים שלמדו בחו"ל ומעוניינים להשתבץ במערכת הבריאות הציבורית".
תגובת משרד הבריאות: "ההקלטה היא המשך ניסיונות של גורמים להחליש את מי שחולק על דעתם, במיוחד את מנכ"ל משרד הבריאות. כחלק מהניסיונות ליצור תשתית לפיטורי המנכ"ל החליטו להדליף חומרים אלו. סגן שר הבריאות מגבה את המנ"כל".