ציוד חדשני בבית החולים רמב"ם הציל חיים: צעיר כבן 30 שלקה בדום לב פונה לבית החולים, אך ניסיונות ההחייאה לא צלחו ונקבע מותו. לאחר קביעת המוות פנה צוות הרופאים למשפחתו וקיבל את הסכמתה לתרום את כליותיו של המנוח, שהושתלו בהליך נדיר באישה בת 57 ובגבר בן 58.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
שימוש בציוד חדשני איפשר את נטילת הכליות לאחר דום הלב, הליך שעשוי להרחיב את מקור האיברים להשתלות. הצוות ברמב"ם ביצע פעולות ייחודיות לשימור הכליות, ותוך זמן קצר נטל את כליותיו של המנוח וחיבר אותן למכונה לשימור כליות.
את הצלחת ההשתלות בשיטה החדשנית, של תורמים ללא לב פועם, ניתן להעריך רק שבועות אחדים לאחר הניתוח, משום שהכליה ניטלה מתורם שאספקת הדם שלו לכליות פסקה דקות ארוכות לפני הניתוח - זאת בהשוואה לכליות שניטלות בדרך כלל מתורמים שלקו במוות מוחי בלבד, שלבם עוד המשיך לפעום.
משרד הבריאות רכש ציוד יקר וחדשני להפעלת השיטה מתוך שאיפה להרחיב את מקורות תרומת האיברים המצילה חיים. פיילוט של הפעלת השיטה החל בחודש מרס האחרון בבתי החולים רמב"ם, בילינסון, הדסה וסורוקה.
השיטה הגיעה לישראל לאחר שרשמה הצלחות בין היתר בספרד, ארצות הברית, הולנד וצרפת. "זהו צעד חשוב בקידום ההשתלות בישראל", אמר הפרופסור רפי ביאר, יושב ראש ועדת ההיגוי של המרכז להשתלות. "רשימת ההמתנה להשתלת כליות היא הארוכה ביותר, ואנחנו מקווים שהשימוש בשיטה זו תסייע לקיצור הרשימה".