מעמיק המשבר במערכת הבריאות: משרד הבריאות הודיע כי ינקוט צעדים משפטיים נגד 111 הרופאים המומחים, חלקם מנהלי מחלקות, שהגישו היום מכתבי התפטרות כאות הזדהות עם מאבק הרופאים המתמחים.
ייתכן והרופאים אף יפוטרו מתפקידיהם עוד לפני שההתפטרות תיכנס לתוקף, בעוד חודש. ועד הרופאים המומחים הודיע אמש כי ברגע שיתקבלו מכתבי פיטורים ממשרד הבריאות או מבתי החולים, בתי החולים ייסגרו - ויבוצעו ניתוחים דחופים בלבד.
"נקבל את מכתבי הפיטורים וברגע שנקבל אותם, בית החולים ייסגר. רק החייאות יבוצעו", אמר פרופ' יהודה אולמן, מנהל המחלקה לכירורגיה פלסטית בבית החולים רמב"ם בחיפה. "אנחנו עושים כל שביכולתנו כדי שלא תיפול שערה של איש מראשנו. אך מי שמשחק בחיי החולים הוא האוצר".
בעקבות התפטרותם של 350 רופאים מתמחים שלשום, הורגשה אתמול מצוקה בחלק מבתי החולים, בראשם איכילוב, רמב"ם ומאיר, וההערכה שגם היום יהיו שיבושים בבתי החולים הללו.
במשרד הבריאות אמרו אמש בעקבות התפטרות המומחים כי "הנהלת משרד הבריאות רואה בחומרה הטלת הכובד הנוסף של הרופאים הבכירים על המצוקה שקיימת כבר כעת. התפטרות המתמחים מהווה משבר גדול גם כך והבכירים נדרשים בעת הזו לייצב את המערכת שכה יקרה לכולנו".
"ניקלע לדרך ללא מוצא רק מכיוון שאף אחד לא מוכן לוותר"
סגן יו"ר ועד הרופאים בבית החולים "רמב"ם" בחיפה, ד"ר אבי ויסמן, העניק גיבוי למתפטרים אתמול, בריאיון לחדשות 2 באינטרנט: "זה צץ מהשטח. הם מבחינתם רואים בהתפטרות הזאת משהו חוקי לחלוטין".
עם זאת, הוא הזהיר מפני הידרדרות המצב. "כל הרופאים בבתי החולים נאלצים לעשות כרגע הרבה יותר, אבל זה לא יחזיק מעמד הרבה מדי זמן", אמר ד"ר ויסמן - והוסיף כי "הכיוון מאוד מפחיד".
ויסמן אף קרא הן לנציגי הרופאים והן לאנשי האוצר למנות מתווך שיוסכם על שני הצדדים כדי לנסות ולגשר על הפערים: "אנחנו זקוקים למישהו כמו שופט עליון בדימוס, שיבוא מחוץ למערכת, לא יצטרך לתת דין וחשבון לאף אחד ולא מחכה לתפקיד כלשהו. זה צריך להיות אדם אחראי מספיק שכולנו נסמוך עליו".
הוא הדגיש כי אם כך אכן יהיה, "אני כמעט משוכנע שהרופאים יקבלו את הדין". במידה שלא ייעשה מאמץ משמעותי לגשר על הפער, הזהיר ויסמן כי "אנו ניקלע לדרך ללא מוצא רק מכיוון שאף אחד לא מוכן לוותר".