חג הפסח כבר כאן ואיתו ליל הסדר והקילוגרמים העודפים. אז איך נתמודד נכון עם המאכלים המשמינים של שולחן החג? הנה תשובות לשאלות שהכי מטרידות אתכם לקראת ארוחות פסח.
לכמה קלוריות אפשר להגיע בארוחה כזו?
רק במרק עם 2 קניידלך, גפילטפיש אחד ומצה - יש יותר קלוריות מארוחת צהריים שלמה. אם נוסיף לזה גם בשרים, קצת תוספות וסלטים, וגם את הברכות והקינוח מגיעים לארוחה שמכילה 2,500 קלוריות לפחות.
אז למרות מדובר במאכלים מסורתיים שאף אחד לא רוצה לשנות, צריך לחשוב על זה שבכל משפחה יש גם אנשים יותר בוגרים, ולחלק יש בעיות לחץ דם או סכרת, ואפשר לנסות שהארוחה הזו תהיה קצת יותר בריאה.
מה הדרך להפוך את הארוחה לבריאה ופחות משמינה?
קודם כל לשים לב לכמויות. למשל בברכות, להיזהר עם החרוסת, היא מכילה 40-50 קלוריות בכפית קטנה, או כבד קצוץ שמכיל 70 קלוריות בכף. בארוחה עצמה יהיה חיסכון משמעותי אם מכינים כמה שפחות מאכלים מטוגנים או עם הרבה שמן. דג מטוגן למשל, עלול להכיל כפול קלוריות מדג מבושל או בגריל. גם בבוקר אפשר להכין רק חלקים דלי שומן, כמו כתף, סינטה או פילה.
מבחינת הרגלי אכילה מה הכי חשוב לזכור?
בגלל שזו ארוחה ארוכה, חשוב שתהיה בקרה על הכמות שאוכלים: למשל לשים מצה אחת ליד הצלחת למשך הערב, במקום לשבור כל פעם חתיכה קטנה מצלחת מרכזית. בארוחה עצמה להתחיל ולשבוע קודם עם הרבה סלט ירקות, ורק אחר כך לאכול את הדברים שיותר משמינים. וגם אז- חשוב למלא את הצלחת מראש בכל מה שמתכוונים לאכול. למלא צלחת עמוסה, לראות שמכמות כזו שבעים, ולאכול רק את זה.
מה מומלץ לעשות למי שלא התאפק והשמין בליל הסדר?
אפשר לנצל את ההזדמנות שאין לחם, ולאכול יותר חלבונים: מוצרי חלב, ביצים, בשר וירקות. תפריט כזה מגביר את שריפת הקלוריות של הגוף ויוצר קצת דיכוי תאבון. מי שמצליח לשמור על המשקל בחג זה כמו לרדת 2 ק"ג, כי רוב האנשים עולים אותם בחג הזה.
מה קורה עם יין או מיץ תירוש שילדים שותים?
יחסית למיץ ענבים, לתירוש יש יתרון שהוא טבעי יותר, וכמות הקלוריות בו דומה ליין - בערך 80 קלוריות בכוסית. כשמדובר ביין זה לא הרבה, ומבחינה בריאותית אפשר להגיד שהוא ממש כמו תרופה: יש בו נוגדי חמצון שמפחיתים את הסיכון למחלות לב, אירוע מוחי וסרטן.
אבל, מי ששותה הרבה צריך לדעת שבכל היינות יש חומר משמר שנקרא ביסולפיט, שגורם לכאבי ראש ל-70% מהאנשים.