הטבע הפראי מתחת למים - מהמרחק הכי קרוב שאפשר: צריך לנסוע ממש עד קצה העולם בשביל ליהנות מהמראות המרהיבים הללו. לוויתני הענק צולמו בדרום האוקיינוס השקט, בשליש הדרך בין ניו זילנד והוואי, על ידי צלם הטבע עמוס נחום.
כשעמוס נחום היה בן 12, הוא נרשם לקורס צלילה ביפו עם הדייגים, ומאז ועד היום לא הפסיק. כיום הוא חי בארה"ב ומוציא חבורות מטיילים לטיולים סביב הגלובוס, במהלכם הוא בעיקר מצלם.
"כמעט שאיו לנו אוכל, אנחנו ישנים באוהלים על הקרח ומחכים ליום ולשעה שהלוויתנים המיוחדים הללו יגיעו", הוא אומר. חלק מהתמונות המרהיבות שצילם נחום הודפסו במגזינים יוקרתיים ברחבי העולם, ואחרות זכו בפרסים יוקרתיים בזכות תיעוד נדיר של חיי הטבע.
"הירידה למים תמיד מרגשת- אי אפשר לדעת מה נגלה"
"הירידה למים תמיד מרגשת, כי היא כניסה למשהו אחר", מעיד על עצמו נחום ומוסיף: "אני עושה את זה למעלה 40 שנה אבל אני אף פעם לא יודע מה יהיה הצעד הבא ומה אראה לראשונה". נחום בחר לצלם ולעסוק בסביבת הים כי שם לב שאין מספיק תמונות של לוויתנים, כרישים ובעלי חיים נדירים שחיים מתחת לפני המים.
הלוויתן הענק שניתן לראות בתמונות הוא אחד מבעלי החיים הגדולים והכבדים בעולם. בעבר חיו על פני כדור הארץ למעלה מ-250 אלף לוויתנים כחולים כאלה, אך בשל הציד מספרם הידלדל לכ-12 אלף בלבד.
תמונת הכריש הלבן זיכתה את עמוס בפרס של ה-BBC. בתמונה שצולמה בדרום אפריקה נראה כריש מזנק מהמים וטורף את כלב הים בפחות משנייה. הדמיון שלי ממשיך לעבוד", אומר נחום ומוסיף: "כשחשתי את התנועה הקטנה פשוט לחצתי על המצלמה. לקח לי יותר משנתיים להוציא צילום כזה".
לשאלה מה אתה רוצה להיות כשתהיה גדול, משיב עמוס נחום :"כשאני אהיה גדול אני רוצה להיות מה שאני עושה היום. כמו שילדים משחקים בארגז חול, אני משחק בארגז מים והוא למעשה כדור הארץ".