דוח שפרסם היום (ה') ארגון הבריאות העולמי ממקם את הגברים בישראל במקום הרביעי בתוחלת החיים בעולם עם ממוצע של 80.2 שנה, לפני נתוני 2012. הנשים - מחוץ לדירוג של 10 המדינות המובילות בתוחלת החיים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מי שעוקפות את ישראל בטבלת תוחלת החיים לגברים הן: איסלנד, במקום הראשון עם תוחלת חיים ממוצעת של 81.2 שנה, שוויץ בה תוחלת החיים עומדת על 80.7, ואוסטרליה שם חיים האנשים בממוצע 80.5 שנה. אחרי ישראל במקום הרביעי נמצאות: סינגפור, ניו זילנד, איטליה, יפן, שבדיה ולוקסמבורג.
לפי הנתונים הסטטיסטיים שהוציא הארגון, ביחס לשנת 2012, תוחלת החיים ברחבי העולם עלתה באופן כללי. ילדה שנולדה ב-2012 צפויה, לפי חישוב תוחלת החיים בעולם, לחיות עד גיל 73 ואילו ילד עד גיל 68. מדובר בשש שנים יותר בממוצע מאשר תוחלת החיים שנחזתה לילד שנולד ב-1990.
הדוח מראה כי מדינות בעלות הכנסה נמוכה עשו את הקפיצה המשמעותית ביותר, כשתוחלת החיים הממוצעת בהם עלתה ב-9 שנים מ-1990 ל-2012. המדינות בהם חלה העלייה הגדולה ביותר בתוחלת החיים היו: ליבריה, שהראתה עליה של 20 שנה בממוצע בתוחלת חייו של אדם, והאיים המלדיביים, שם ממוצע תוחלת החיים עלה מ-48 ל-65 שנים בממוצע.
עדיין נשים חיות יותר מגברים
"סיבה משמעותית לכך שתוחלת החיים בעולם עלתה היא כי מעט ילדים מתים לפני גיל 5", הסבירה מנכ"לית ארגון הבריאות העולמי ד"ר מרגרט צ'אן. "אבל עדיין יש הבדלים בין עשירים לעניים, כשלאנשים במדינות עם הכנסה גבוהה יש סיכוי גבוה יותר לחיות יותר, מאשר אנשים במדינות עם הכנסה נמוכה".
ילד שנולד ב-2012 במדינה עם הכנסה גבוהה צפוי לחיות בממוצע עד לגיל 76, 16 שנים יותר מאשר ילד שנולד במדינה עם הכנסה נמוכה. אצל בנות, הפערים אף גדולים יותר. בעוד במדינה עם הכנסה גבוהה צפויה אישה להגיע עד לגיל 82, במדינות עם הכנסה נמוכה התחזית היא כי תגיע לגיל 63 בלבד.
כך או כך, בכל מקום שהוא בעולם עדיין נשים חיות בממוצע יותר מגברים. הפער בין גברים לנשים הוא גדול יותר במדינות עם הכנסה גבוהה, בהן נשים חיות בממוצע 6 שנים יותר מאשר גברים. במדינות עם הכנסה נמוכה ההבדלים הם של כשלוש שנים. בארגון הבריאות העולמי מציינים כי צמצום בשימוש בטבק הוא משתנה שמסייע בניבוי עלייה בתוחלת החיים במספר מדינות.