מתחילת השנה נרשמו בישראל 35 אירועי כלבת, מתוכם כמעט מחצית (16) נרשמו רק בחודש האחרון באזור עמק בית שאן והגלבוע. מדובר בגידול משמעותי לעומת 27 מקרים בלבד בשנת 2015 ו-14 אירועים בלבד ב-2014. בעקבות העלייה במספר התקריות, החליטו ברשות הטבע והגנים לצאת למבצע אווירי בניסיון לחסן את חיות הבר מפני המחלה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
במטוס הקטן יושבים בצפיפות טייס ווטרינר, והמערכה שלהם משתרעת על אלפי דונמים של שטחים פתוחים, בהם נמצאות חיות בר שבסכנה להידבקות בכלבת. כל קופסא קטנה מכילה נסיוב לחיסון השועלים והתנים שבטבע. "בחודש הקרוב יפוזרו למעלה מ-300 אלף פיתיונות מהאוויר", סיפר ד"ר עמית דולב, אקולוג מחוז צפון של רשות הטבע והגנים. "ועדיין מדובר בטיפה בים שספק אם תצליח למגר את המחלה, שמהווה סכנה אמתית ומיידית".
למרות שהמחלה מוכרת שנים, בעל חיים שנדבק בה לא ישרוד. ובני אדם שבאו במגע עם חיה נגועה חייבים להתחסן מיידית, אחרת גם הם מצויים בסכנת מוות. "החשש העיקרי הוא משועלים, תנים וכלבים משוטטים שאחרי שנדבקו תוקפים מטיילים ללא התראה מוקדמת", מסביר ד"ר שלמה גראזי, מנהל השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות.
התקיפות הללו לא קורות רק בטבע - בסוף השבוע האחרון חדר לבית בבית שאן תן נגוע ובזמן שההורים הכינו ארוחת ערב תקף את הילדים, בהם אבישג בת ה-4. "כל יום יש לנו 2-3 מקרים ויותר שמגיעים", סיפר ד"ר גילעד משה חן, מנהל המרכז לרפואה דחופה לילדים במרכז הרפואי העמק. "זה מאוד מסוכן".
בעבר נטען שהמחלה מגיעה בעיקר מכלבים נגועים שחוצים את הגבולות מסוריה ולבנון. לא בטוח שיש הסבר אחד לתופעה. מה שכן - כל מי שגר ביישוב כפרי שומע קרוב לבית את להקות התנים שמתרבות במהירות וניזונות מזבל שמושאר בשטח פתוח, ולכן קשה לצמצם את התופעה".