לפני כשנתיים בעקבות לחץ ציבורי גדול, הקים משרד הבריאות ועדה מיוחדת לבחינת מצב הרפואה בצפון. היום (רביעי) מפרסמת הוועדה את מסקנותיה שמציגות תמונה עגומה וחד משמעית: קיימים פערים משמעותיים בין הצפון לשאר חלקי הארץ בכל תחומי הבריאות והרפואה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
מסקנות הדוח חושפות כי קיים מחסור בכוח אדם מקצועי באזור הצפון: מומחים ברפואת משפחה, ילדים, נשים, גריאטריה, פסיכיאטריה ילדים, נוירולוגיה ילדים וקלינאי תקשורת. כמו כן מבחינת שירותי רפואה שחסרים, מפרט הדוח מחסור במיטות שיקום, מרפאות כאב בבתי החולים, אולטרסאונד אנדוסקופי, מכון הקרנות, מכשירי PET CT, פסיכיאטריה באשפוז ומחסור בטיפות חלב.
עוד נמצא כי במרבית היישובים אין מוקדי רפואה שפתוחים בשעות הלילה, זאת למרות מרחקי הנסיעה הגדולים ולמרות ששירותים של ביקור רופא בבית כמעט ואינם קיימים.
פרופסור איתמר גרוטו שעמד בראש הוועדה מדגיש שללא התערבות המשרד ותכנית כוללת לחיזוק הצפון, הפערים ילכו ויתגברו. חברי הועדה מציעים בשלב הראשון השקעה של קרוב לחצי מיליארד שקלים, רק כדי לסגור פערים קיימים.
מחכים שיגיע התקציב
"אנו מברכים על המלצות ועדת גרוטו שמגיעות אחרי שלוש שנים של מאבק אותו הובלנו בשם כל תושבי הגליל", מסרה תנועת "שינוי כיוון". "המלצות הוועדה מציבות בפעם הראשונה מראה המשקפת את מצבם העגום של שירותי הרפואה בצפון ובאצבע הגליל בפרט".
"אנו מצפים ומקווים משר הבריאות ליצמן ליישם את הדו"ח במלואו כדי להתמודד עם הפערים הענקיים שחווים תושבי הגליל", הוסיפו בתנועה. "אנו רוצים להודות גם לשרת הבריאות לשעבר גרמן אשר הייתה קשובה למאבק והקימה את הועדה".
ממטה הרשויות בצפון נמסר בתגובה: "אנו מחכים לסיום קרב הקרדיטים בין השרים ומעבר לקבלת החלטה לתקצוב תוכנית לפיתוח הצפון הכוללת שדרוג שירותי הרפואה בבתי החולים בצפון".
במסגרת יום הגליל אותו מארגנת עמותת "לב בגליל", יתקיים דיון בועדת הבריאות בנושא, שבו יתבקש משרד הבריאות להציג את הדוח ואת הדרכים ליישום מסקנותיו.