חופי ישראל בסכנת פלישה: מזה עשרות שנים שבעלי חיים ימיים מגיעים לכאן מים סוף דרך תעלת סואץ. המהגרת המוכרת ביותר היא המדוזה החוטית הנודדת שמופיעה בנחילי ענק בקיץ, אבל גם זרית טבעתית וטריגון נקוד ועוד דגים ורכיכות. בשנים הקרובות תיבנה תעלה נוספת, מקבילה ועמוקה, דרכה יעברו יותר סחורות, דבר שיסייע לכלכלה העולמית, אך מעורר חשש מפלישה נוספת של מינים ששוחים או ש"תופסים טרמפ" על אוניות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
כעת מתארגנת סדנה שתעסוק בפלישה הצפויה של בעלי החיים הימיים. "הרעיון של הסדנה שאנחנו מארגנים הוא לגבש תכנית פעולה שתכין אותנו להבין מה בעצם אנחנו הולכים לעשות כשהמינים האלה יגיעו", אומרת ד"ר נועה שנקר מהמחלקה לזואולוגיה מאוניברסיטת תל אביב.
באוניברסיטה אוספים את כל המינים החיים בים התיכון, 700 מתוכם הם פולשים, שמשנים את כל המארג האקולוגי בחופינו. השינויים משפיעים גם על בעלי החיים שמקורם בים התיכון, וגם על הדייגים שפועלים בים.
בקיץ 2011 נחיל מדוזות חריג הגיע לישראל. לרוב הכמויות נמוכות יותר, אך זוהי דוגמה למה שעשוי להפוך לשגרה עם השלמת בנייתה של התעלה החדשה. יותר פולשים יגיעו, ופחות דגה מקומית תישאר.
עבור סטיב, המתפרנס מדיג 23 שנים, אלו בשורות רעות מאוד. "אני חושש מאוד שיפלשו עוד דברים, מה שישפיע לרעת הים התיכון ולרעת הדייג", הוא אומר. בקיץ הבא, כשנחילי המדוזות שוב ימלאו את המים, כדאי לזכור שזה אולי רק קדימון למתקפה גדולה בהרבה.