לפני 10 חודשים הרופאים בבית החולים שיבא בתל השומר הסבירו ל-מ' בת ה-27 שאין לה ברירה ועליה לעבור הפלה. זה היה ההיריון השני שלה ומכיוון שהיא הייתה בשלב מוקדם מאוד שלו הסבירו לה כי ניתן לבצע את ההפלה באמצעות תרופה, במקום לעבור גרידה - תהליך זהה לניתוח. אלא שלאחר שההפלה התרופתית לא עבדה גילתה מ' כי הרופאים טעו באבחנה וכעת מאוחר מדי להציל את העובר.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"כשאמרו לי שלעובר אין דופק, היה לי מאוד מאוד קשה", מספרת מ' שבלית ברירה נאלצה לנסות את התרופה שהובטחה לה כבעלת 80-90 אחוזי הצלחה. לאחר כשבוע נודע למ' שההפלה התרופתית לא הצליחה ועליה לעבור גרידה.
"הגעתי לבדיקה לפני הגרידה, ונכנסתי לאולטרה סאונד, האחות אמרה לי - יופי, יש דופק, הכול תקין", מספרת מ'. "אני לפני הפלה, בגלל שאמרו לי שאין דופק לעובר", פנתה מ' ההמומה אל האחות , "איך זה יכול להיות פתאום שאת אומרת לי שיש דופק והכל בסדר?".
מ' סיפרה שהרופאים הסבירו לה שהם טעו כשעשו לה הפלה תרופתית שבוע קודם לכן. טעות שנבעה מכך שהם לא עברו על תוצאות בדיקת דם שנעשתה לה. הרופאים חשבו שמדובר בעובר שכבר צריך להיות לו דופק בעוד שבפועל העובר היה צעיר ממה שחשבו ולכן בשלב זה של ההיריון כלל לא היה צריך להיות לו דופק.
על פי מסמך רשמי של בית החולים זה אכן מה שקרה: "מדובר בהיריון שתחילתו נראה חשוד, ולא מתפתח... אך לאור הבטא הראשון (בדיקת דם) והממצאים כעת, נראה שהיה ביוץ מאוחר, והציטוטק (הכדור שגורם להפלה) הראשון ניתן טרם זמנו".
מ' שהבינה שלעובר יש דופק וככל הנראה הכול תקין קיוותה בכל ליבה שעוד ניתן להציל את ההיריון, אבל הרופאים הסבירו לה שהתרופה שקיבלה שבוע קודם לכן גורמת למומים בעובר. מ' נאלצה לעבור גרידה וכעת היא תובעת מבית החולים שיבא פיצוי כספי.
מביה"ח שיבא נמסר בתגובה:
"הפסקת הריון תרופתית הינה במהותה הליך המתרחש רק בשבועות מוקדמים של ההיריון. הליך זה מבוצע על מנת לחסוך מראש התערבות כירורגית פולשנית ולשמר בצורה הטובה ביותר את סיכויה של האישה להרות וללדת בעתיד. לצערנו הרב, עקב טעות בגיל ההיריון בעקבות תופעה של ביוץ מאוחר הוחלט על הפסקת הריון תרופתית בטרם עת. המרכז הרפואי שיבא מצר על מהלך העניינים ופועל בשקיפות מלאה להבטחת מניעת הישנות אירועים דומים בעתיד".