שר האוצר משה כחלון ושר הבריאות יעקב ליצמן חתמו היום (חמישי) על תקנות חדשות שנועדו לטענתם, לחיזוק מערכת הרפואה הציבורית. במסגרת התקנות יתווספו כ-900 מיליון שקלים לקיצור תורים במערכת הציבורית. "עוד צעד לחיזוק הרפואה הציבורית לעם ישראל", אמר שר הבריאות. "כל אדם, ללא תלות ברמת ההכנסה שלו או ברמת ההשכלה שלו זכאי לקבל שירותי בריאות וחינוך טובים", הוסיף שר האוצר.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
התקנות הוגשו לאישור ועדת העבודה, הרווחה והבריאות לאחר ההסכמה של שני השרים. במסגרת התקנות נקבע גם כי רופא שכיר או עצמאי שייעץ לאדם או טיפל בו במסגרת שירות מרפאה ציבורית או קהילתית לא יטפל באותו אדם באופן פרטי במשך שישה חודשים מיום הטיפול או הייעוץ האחרון במסגרת הציבורית.
במשרד הבריאות מסבירים כי מטרת התקנות היא להביא לאיזון טוב יותר בין הפעילות הציבורית לפעילות הפרטית במערכת הבריאות. במסגרת התכנית הוחלט על תוספת תקציב של 2.54 מיליארד שקלים בשלוש השנים הקרובות ו-880 מיליון שקלים שיוקצו לבסיס משרד הבריאות בשנה.
"מדובר במהלך נוסף שיחזק את מערכת הרפואה הציבורית וירסן את המערכת הפרטית", אמר שר האוצר משה כחלון. "זאת במטרה לשפר את השירות לאזרחים, לפעול לצמצום פערים בתחום הבריאות ולהוריד את המחירים למטופלים. כל אדם, ללא תלות ברמת ההכנסה שלו או ברמת ההשכלה שלו זכאי לקבל שירותי בריאות וחינוך טובים. אני מתנגד לכך שתהיה רפואה לעשירים ורפואה לעניים".
"זהו מהלך חשוב שמטרתו חיזוק מערכת הבריאות הציבורית ומתן סייגים להרחבת שירותים פרטיים על חשבון המערכת הציבורית", אמר שר הבריאות יעקב ליצמן. "תקנות אלו ישפרו את הזמינות למטופלים ויפחיתו את ההוצאה הפרטית לבריאות".