הורי ילדים המטופלים במרכז "מראות" הגיעו בשבוע שעבר לישיבת חירום: המרכז, המתמחה בטיפול בילדים ובנערים על הספקטרום האוטיסטי, הפסיק לקבל מטופלים חדשים ובקרוב יסגור את שעריו, והם חוששים מה יעלה בטיפול בילדיהם. "אנחנו אובדי עצות, לא יודעים מה לעשות", אומרת אחת האמהות. "זה גם יקשה עלינו כלכלית". אחרת מוסיפה: "בשביל האנשים שנמצאים בתוך אבחון וזה ייעצר באמצע זה פשוט נורא".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
המרכז סיפק את הטיפול ללא עלות נוספת להורים שמגיעה היום במכונים הפרטיים לאלפי שקלים. כפי שכבר פורסם בחדשות 2, המימון הנמוך מקופות החולים הכניס את המרכז לגירעון מתמשך. עבור הילדים המטופלים במרכז, מדובר בבשורה קשה. "לפני המרכז היה קשה, לא היו לי ממש חברים", מספר אור בן ה-16, שהגיע למרכז אחרי שנים של טיפול שלא הוביל לשינוי אמיתי. "מאז שאני פה, אני מצליח למצוא חברים בכל מקום. אסור שהמקום ייסגר".
"מאז שהוא התחיל להיות מטופל פה, כל חייו השתנו", מספרת אמו של אור, דורית. "המקום פשוט משנה חיים, נותן את היכולת ליצור חברויות ולהחזיק אותן. יש ול חברים בכל מקום". אור מסביר את מהלך הטיפול: "יש כמה ילדים, כולם ברצף, ואנחנו מדברים על הדברים שקורים השבוע. זה נורא נחמד שיש עוד אנשים שהם כמוך".
"אם ניסגר, למאות הילדים שאנחנו מטפלים בהם ול-3,034 הפגישות הטיפוליות שהעברנו בשנת 2016, לא יהיה מענה", מבהירה ד"ר חגית נגר שמעוני, מנהלת המרכז. אירית, שבנה מטופל גם הוא במרכז, מסכימה: "הבן שלי צריך את האימון הזה של אנשי המקצוע". גם דן, אב לבן שמטופל במרכז, חושש מהעתיד: "כשהבן שלי יגדל להיות מבוגר שיכול לפרנס את עצמו ולתרום לחברה, זה רק בזכות מה שהוא קיבל פה במכון 'מראות', בלי זה אין שום פתרון אחרת ברפואה הציבורית".
בינתיים, למרכז חסרים שני מיליון שקלים, ואם לא יקבלו את הסכום - המרכז ייסגר כבר באוקטובר הקרוב. בינתיים, חבר הכנסת מאיר כהן (יש עתיד) פנה לשר הבריאות ליצמן בנושא, וזה הבטיח כי יבחן את הנושא.
ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "עקב ירידה בזמינות השירות ועלייה בזמני המתנה תוך עלויולת גבוהות למרפאה שאינן מכוסות במלואן על ידי התחייבויות הקופות, נבחנת בימים אלה אופן המשך הפעלת המכון".