האם יימצא הפתרון לאלימות כלפי אנשי צוות רפואה? הוועדה למיגור אלימות במערכת הבריאות החלה היום (שני) את עבודתה. שר הבריאות יעקב ליצמן זימן לדיון את נופר קררו אסלן, בתה של האחות טובה קררו ז"ל, שאמרה בוועדה: "את המוות המיותר של אמא שלי היה אפשר למנוע".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"הגעתי מתוך אמונה שהמציאות הזאת יכולה להשתנות, שאנשים לא יילכו לעבודה מתוך פחד שלא יחזרו הביתה. את אמא שלי כבר אי אפשר להחזיר", הוסיפה בתה של האחות שנרצחה בקופת חולים בחולון בחודש מרס. אשר פרג', תושב העיר, הואשם ברצח קררו וטען: "היא הרסה לי את החיים ואני גם עכשיו שרפתי אותה, והרסתי לה את החיים".
בתה של קררו הוסיפה ותיארה את המאבק היומיומי של אמה ביחס אלים ואגרסיבי: "אמא שלי הייתה מספרת המון סיפורים על החשיפה שלה לאלימות, סיפרה שיש המון מטופלים שהם צועקים, שהם מקללים, שהם מאיימים, על זה שיש נרקומנים שמנסים לגנוב מזרקים אבל אף אחד לא לקח את זה מספיק ברצינות, זאת הייתה סביבת העבודה שלה ואני לא חושבת שככה זה צריך להיראות".
"אין סיבה בעולם להרים יד על רופא או אחות"
בראש הוועדה עומד שלמה מור יוסף, שאמר: "נופר קררו נמצאת כאן איתנו היום בוועדה וזה נותן חיזוק לחשיבות שנתכנס כאן כולנו ונראה מה אנחנו יכולים לעשות בכדי לצמצם את האלימות מחד ומאידך להעלות את תחושת הביטחון האישי של הצוותים הרפואיים במערכות השונות. המטרה שלנו היא גם לשתף ולשמוע את הציבור על מנת שנוכל להשתפר והוועדה פתוחה לכולם".
שר הבריאות יעקב ליצמן אמר בפתח הוועדה: "רופאים, אחיות, מטפלים ואנשי מנהלה לא יכולים להיות מאוימים. הם חייבים להיות מוגנים ובטוחים בעבודתם". על קררו אמר: "טובה, אחות רחמניה, נהרגה בידי מטופל על לא עוול בכפה. אנו מחויבים לזיכרון של טובה ולמנוע מקרים דומים לעתיד. אין הצדקה לאלימות. אין סיבה בעולם להרים יד על רופא או אחות. זה בלתי מתקבל על הדעת".
מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, הוסיף: "הטריגר להקמת הועדה היה הרצח של טובה קררו ז"ל. אנחנו חייבים להפוך ליותר ערניים גם לאלימות מילולית גם לשיימינג. אנחנו מבינים שמערכת הבריאות חיה בתוך עם ישראל והתופעות שאנחנו רואים הן ביטוי לתופעות רחבות יותר של אלימות בחברה הישראלית ואנחנו צריכים להתמודד עם המורכבות והקושי שהם מייצרים עבורנו ולהוביל את התיקון מתוך המערכת".