חולים הנזקקים לטיפול בבתי החולים סומכים על הצוות הרפואי שיציע להם את הטיפול המיטבי ואף יצמצם את סבלם. אלא שבמסמך פנימי שהועבר לרופאים בבית החולים "איכילוב" בתל אביב נחשפה הנחייה חדשה לפיה כל ניתוחי הבקע המכונים "קילה", יבוצעו בשיטה מיושנת וכואבת בהרבה - לצורך התלמדות המתמחים בבית החולים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי ההנחיה החדשה, התבקשו הרופאים במרפאת הכירורגיה הכללית ב"איכילוב" לבצע את ניתוחי הבקע בשיטה מיושנת שבה מתבצעת פתיחת מפשעתו של המנותח. על פי המסמך, השיטה הישנה תבוא במקום הליך חדש בהרבה שבו מסתפקים בכמה חתכים קטנים באזור המנותח להחדרת כלי ניתוח חדשניים - ובכך נחסכת פתיחת המפשעה.
ההבדל בין שתי שיטות הניתוח ניכר בכאב שנגרם למנותח. במסגרת השיטה החדשה, נדרשת למטופל תקופת החלמה קצרה בהרבה, יומיים במקום שבוע. כמו כן, נחסכת מהמטופל צלקת גדולה ובלתי אסתטית באזור המנותח.
"התיקון - בסיס קריטי בהוראת הכירורגיה"
במכתב שהועבר לידי הרופאים נכתב: "נראה שרובם המכריע של חולי הבקע המפשעתי מופנים לתיקון לפרוסקופי (השיטה החדשה לביצוע ניתוחי הבקע), ולכן מספר התיקונים הפתוחים מצטמצם ושואף לאפס. תיקון בקע פתוח הוא תיקון חשוב המהווה בסיס קריטי בהוראת הכירורגיה במהלך השנה הראשונה, ולכן אנו מבקשים ממחר להפנות את כל חולי הבקע הראשוני החד צדדי לתיקון פתוח".
מבית החולים איכילוב נמסר בתגובה: "החטיבה הכירורגית בבית החולים מבצעת את מספר הניתוחים הלפרוסקופיים (בשיטה החדשה) בכבד ובלבלב, הגדול והמורכב ביותר בישראל. יותר מ-80% מתיקוני הבקע מבוצעים בשיטה זו. עם זאת, החטיבה אחראית להכשרת כירורגים גם במיומנויות בסיסיות כדי לאפשר להם להתמודד עם מצבי טראומה וחירום. ההנחייה התמקדה בניתוח בו יש יתרון לניתוח בשיטה הפתוחה (הישנה) עם פחות כאב ממושך ושיעורי חזרת בקע נמוכים יותר מאשר בשיטה החדשה. חולה המבקש להינתח בכל זאת בשיטה החדשה, בקשתו נענית".