לפני שלושה חודשים, במהלך בדיקות היריון שגרתיות, אמרו הרופאים לשרון ולרועי שהתינוקת שלהם תיוולד עם מום קשה בלב ופיגור שכלי. הם טענו כי ככל הנראה היא לא תחיה יותר משנתיים-שלוש, ולכן המליצו לעשות הפלה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
נדמה שבשלב הזה רוב הזוגות היו מחליטים על הפלה. שרון ורועי שכבר יש להם ילד אחד, בן שלוש ובריא לגמרי, התלבטו. זו הייתה הדילמה הקשה בחייהם. "ההתלבטות הייתה שם כל הזמן", אמרה שרון לחדשות 2. "זה לא שאמרנו ישר 'אנחנו לא מפילים'. זה היה שעה ככה ושעה ככה".
חלק מהרופאים חשבו שהמום בלב חמור פחות, אבל כולם היו בטוחים שיש בעיה. שרון ורועי, זוג הורים בתחילת שנות ה-30 לחייהם, קיבלו החלטה שרבים יחשבו שהיא מטורפת או אמיצה. "היה לי מאוד קשה לוותר על ההיריון הזה", אמרה שרון. רועי הוסיף: "נראה לנו אכזרי מדי לוותר על זה".
"נדיר מאוד שהאבחנה היא ב-100%"
שלושה ימים לאחר הלידה קיבל הסיפור תפנית מפתיעה: התינוקת נולדה בריאה לגמרי. שם עדיין אין לה, אבל הלב שלה עובד נפלא. "אי אפשר לעכל את זה, זה לא הגיוני", סיפרה שרון ימים ספורים לאחר הלידה.
חשוב לציין שדברים כאלו קורים כיוון שהרפואה, אחרי הכל, אינה תמיד מדע מדויק. "הורים שמפסיקים היריון בהחלט צריכים לקחת בחשבון שנדיר מאוד שהאבחנה היא ב-100%", טען פרופ' דניאל זיידמן, גניקולוג בכיר ביחידה להפרייה חוץ גופית בבית החולים אסותא.
יש הטוענים שצריך לבחון את הנושא לעומק באמצעות בדיקה של העובר המת. "לאחר ההפלה הייתי מבקש משר הבריאות ליצמן לקדם חוק שלפיו יבדקו אם ההפלה הייתה נכונה או לא נכונה", אמר עמי ברבר, מנכ"ל עמותת "סידור עמותת הלב".
הישראלים נחשבים כעם שלא לוקח סיכונים בנושא הזה. אנחנו עושים יותר הפלות מרוב מדינות המערב, ובכל זאת נדמה שאין לקח מהסיפור של שרון ורועי שיכול היה להסתיים אחרת לגמרי.