"מי ברז בצבע של תה": כבר חודש וחצי שתושבים בשכונת נווה דקלים בראשון לציון פותחים את הברזים בבתיהם ונאלצים לסבול ממים עכורים בצבע צהוב-חום. חלק סיפרו שהם מבשלים ושוטפים פנים עם מים מינרליים ואחרים התלוננו כי מהנדסי תאגיד המים העירוני שנקראו לבדוק מתעקשים שהמים נקיים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
זיוה שירזיאן, המתגוררת בבית פרטי בשכונה, נדהמה לגלות לפני מספר שבועות כי מים צהובים זורמים בברזים בביתה. כשראתה שהתופעה נמשכת יותר ממספר ימים, היא שוחחה עם שכניה והבינה שגם הם חוו תופעה דומה.
"זה פשוט אסון", אמרה שירזיאן לחדשות 2 Online. "נתתי לנכדים שלי לשתות מהמים האלה. בישלתי להם אוכל עם מים שיש בהם חלודה". היא סיפרה כי הבחינה לראשונה בתופעה כשראתה שהמים באסלה היו עכורים. "חשבתי שאחד הילדים לא הוריד את המים. כשעשיתי את זה אחר כך עוד מספר פעמים גיליתי שהמים אכן צהובים".
ע', תושב אחר המתגורר באזור העיד כי בעקבות התופעה, בתו אינה מוכנה להתקלח בבית. "היא הולכת להתרחץ אצל חברים", סיפר. "כבר שלושה שבועות שאני סוחב מים מינרליים בכמויות לבישול, לשתייה ולשטיפת פנים". "המים בבית שלנו עם חול", הוסיף ו'. "אני פותח ברז והחול עולה. אי אפשר להשתמש במים".
"המהנדסים לא לוקחים אחריות"
במהלך החודש האחרון פנו התושבים למוקד העירוני, שם הפנו אותם למהנדסי תאגיד המים העירוני "מניב ראשון". התושבים טענו כי המהנדסים הגיעו מספר פעמים לאזור כדי לבצע דגימות של המים, אך בכל פעם הם השיבו כי המים נקיים.
"אתמול הגיעו שני מהנדסים פעם נוספת", סיפרה שירזיאן. "הם נכנסו אלי הביתה וביקשו לקחת דגימה מהמים בברזים. מזגתי להם כוס והראיתי להם שהמים בצבע צהוב". בהקלטת השיחה שהתנהלה בביתה של שירזיאן, נשמעת מהנדסת כשהיא המומה למראה כוס המים.
"זה בא עם תיון?", שאלה המהנדסת בתדהמה. "לא האמנתי שהיא שאלה את זה", אמרה אחר כך שירזיאן. "שאלתי אותה ואת המהנדס השני אם הם היו מוכנים לבשל עם זה אוכל לילדים שלהם, אך מלבד התשובה ש'זה יטופל' הם לא לקחו אחריות על כך".
מתאגיד "מניב ראשון" נמסר בתגובה: "שירות ואיכות המים בראשון לציון הוא מהטובים בארץ על פי כל המבדקים התקופתיים של משרד הבריאות. תאגיד מניב ראשון בע"מ מספק מים לתושבים משני מקורות עיקריים: הפקה עצמית (בארות וקידוחים) ומחיבורי מקורות".
"כל הפניות למניב בנושא טופלו ונבדקו במלוא תשומת הלב על ידי מהנדסי התאגיד", הוסיפו בתאגיד המים. "נערכו בדיקות איכות מים שהציגו בתחילה עכירות קלה ולאחר טיפול בצנרת המים שכלל שטיפות קווי מים, העכירות ירדה מתחת לתקן המותר, בצורה משמעותית. אנשי מניב אף ביצעו שטיפות קווים בבית הפרטיים בשכונה".
"למיטב ידיעתנו, פנייתכם עוסקת במספר קטן של בתים הנמצאים בנקודה הטופוגרפית הנמוכה ביותר בשכונה", סיכמו שם.