בגיל 40, ד"ר הילית כהן היא מנתחת הלב הראשונה בישראל. בארץ מקיימים ניתוחי לב לא פחות מ-62 שנים, במהלכן הוסמכו 100 רופאים כמנתחי לב - כולם גברים. עם סיום ההתמחות לפני מספר חודשים, ד"ר כהן הפכה להיות מנתחת הלב האישה הראשונה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"לא ידעתי את זה בתחילת ההתמחות שלי, לא ידעתי מה קורה וכמה רופאות יש או אין", סיפרה כהן. "מה שכן ידעתי זה שלהיות מנתחת לב זה מה שאני רוצה. שהאיבר הכי יפה ומעניין זה הלב".
פרופ' אהוד רענני, מנהל המחלקה, מסביר כי "להיות מנתח לב זה אומר להיות הרבה שעות על הרגליים. בניגוד למקצועות אחרים, הניתוחים שלנו ארוכים, הם יכולים להימשך ארבע או אפילו שש שעות. נשים, אם הן רוצות משפחה וילדים, מפחדות לקפוץ למים ולסגור את האופק שלהן בבית חולים ציבורי עם עבודה מסביב לשעון עד הפנסיה".
"יש מטפלת, ואם אני מאחרת אז יש בייביסטר"
לפני עשרה חודשים נולד בנה הבכור, יותם - תוך כדי ההתמחות. היא לא רק רופאה ואמא, היא גם אם חד הורית, וגם הסבא והסבתא, ההורים שלה, לא מתגוררים בארץ. איך עושים את זה? "יש מטפלת, ואם אני לא באה בזמן אז יש בייביסיטר".
סגן מנהל המחלקה, פרופסור יעקב לביא, מוסיף כי "בכירורגיית לב רופא צריך להיות בכוננות עם החולים בכל רגע נתון, בכל יום בשנה. אם אני הייתי נדרש לעשות התמחות וגם להיות אב חד הורי לילד? לא הייתי עומד בזה, ממש לא".
מנתחות לב הן דבר נדיר לא רק בישראל. בארה"ב פחות מאחוז ממנתחות הלב הן נשים. בישראל, לפחות, ד"ר כהן הוכיחה לכל הספקנים והראתה שהיא גם רופאה מצוינת וגם אישה פורצת דרך.