קשה להסתובב בסוף השבוע בראש העין הוותיקה מבלי לשמוע מכל חצר חלון או מרפסת את הטרנד החדש-ישן בוקע מהרמקולים. הקריוקי חזר. "החפלות האלה הפכו להיות 'מכת מדינה'", אמרה עפרה שגב, אחת מהחוגגות. "אנחנו חיים במדינה מאוד מאוד לחוצה, עם המון בעיות - אנשים רוצים להשתחרר".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
גם בבית משפחת אוחנה ברמת ישי, הקריוקי הוא כוכב הערב. רפי ונורית, בעלי הבית, יוצרים סביבם את האווירה. לא עוד "ים השיבולים" ששלט כאן עד שנות ה-80' ולא עוד "תותים" ו"תפוחים ותמרים" שכבשו את מסיבות הקריוקי בשנות ה-90'. אפילו החפלות במועדון ה"גנקי" ששילבו שירי ארץ ישראל עם שירים מזרחיים הן כבר שריד עתיק מתחילת שנות האלפיים. היום, הסגנון השולט ברור - שמח.
"זה מתחיל במזרחית", אמר אליאור שרייר, שהשתתף באירוע. "אחרי שהאישה מבקשת כל כך יפה בסוף הערב אנחנו נותנים לה את השיר-שניים האחרונים של שלמה ארצי או אביב גפן שהיא אוהבת", ציין.
"פעם, הקריוקי היה יותר ערב שירה בציבור", סיפר גל דרורי, תושב ראשון לציון, שהבין את הביקוש הגובר לערבי הזמר ופתח עסק להשכרת ציוד לערבי קריוקי. "היה מישהו שעמד והנחה את הערב, וכולם שרו ומחאו כפיים. היום אנשים מצלמים את עצמם לסרטונים ומעלים ליוטיוב. לכל אחד יש את החלום להיות כוכב".
"כשמתחיל קריוקי, אנחנו אורזים והולכים לישון אצל ההורים"
אבל לא כולם משתלבים באווירה השמחה. רעות ואסף וייס מחולון לא יכולים לישון בשקט וממש לא רוצים להצטרף מסיבת השירה של השכנים בחצר ממול. "זאת אחת הסיבות שאנחנו לא עושים הרבה צעדים לבד. אנחנו פוחדים מהחבר'ה האלה", אמר אסף.
הם כבר פנו כמה פעמים לעירייה והגישו תלונות במשטרה, אך לדבריהם, דבר לא נעשה. "נכנס קצין סיור, ואמר לי שהוא מכיר את הכתובת ומדי פעם הם נותנים קנסות - אבל זה לא עוזר", ציין השכן המוטרד. "כשמתחיל קריוקי ואנחנו אורזים את התיקים שלנו והולכים לישון אצל ההורים", סיפרה רעות.
במקביל, החליטו תושבי חולון להתאגד ולחוקק חוק עירוני נגד הקריוקי ובראשון לציון, חובבי ערבי הזמרה החליטו לצאת למרחבים הפתוחים - כדי לא לעצבן את השכנים. "החלטנו לבוא לעשות במקום שבו אפשר לשהות עד השעות הקטנות של הלילה מבלי שאיזה שאיזה שכן ידפוק לך בדלת", אמר תמיר אלבז, משתתף בקריוקי. משתתפת אחרת הוסיפה: "אנחנו פה בפינה שלנו לא עושים רע לאף אחד - ונהנים".