אתם נכנסים לרכב, מתניעים, מדליקים אורות. ומה השלב הבא? לפתוח רדיו כמובן. אבל מתברר שהדיסק או התחנה שתבחרו לשמוע משפיעים על הסיכוי שתהיו מעורבים בתאונה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מחקר ראשון מסוגו בעולם נערך בשנתיים האחרונות במימון רשמי של המדינה, באמצעות הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים. 85 צעירים נהגו ברכב שבו הותקן מכשיר לבדיקת התנהגות בכביש. בשלב הבא הושמעו להם סגנונות שונים של מוזיקה, והמחשב בחן את מספר עבירות התנועה, ביחס למוזיקה שברקע.
תוצאות המחקר היו חד-משמעיות. כשהנהגים שמעו מוזיקה ים תיכונית, מוזיקת האוס ומוסיקת פופ, מספר עבירות התנועה עלה משמעותית. כשהושמעה להם מוזיקה רגועה, בלי מילים ורק עם מנגינה, הנסיעה עברה כמעט ללא עבירות.
"אנחנו מתכוונים להכין תכנית עבודה מפורטת בעניין", אומר רון מוסקוביץ', מנכ"ל הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, "להסביר את הסכנה שישנה, להביא את העניין למודעות וגם להנחות כיצד להתנהג כששומעים מוסיקה ברכב".
אייקונים בזמר הים תיכוני, כמו אביהו מדינה, כבר מאמצים את המסקנות. "כל מוזיקה ששומעים בווליום כזה לא מאפשרת לשמוע מה קורה בחוץ", הואט מסביר, "בראש המוזיקות האלה, זה המוזיקה היותר פופלרית, המוזיקה המזרחית, שאותה שומעים יותר צעירים ובווליום יותר גבוה".