בעוד יומיים יתקיים טקס הענקת פרסי האוסקר היוקרתי, והבמאי דרור מורה - אינו מצליח להסתיר את התרגשותו. במהלך המסע הצפוף שקיים בחודש האחרון בין חברי האקדמיה בכדי לקדם את סרטו, הודה יוצר "שומרי הסף" המועמד בקטגוריית התעודה כי הוא חש "כשחקן בליגה למקומות עבודה שעבר לשחק ב-NBA".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מורה, הבמאי הישראלי שנולד בירושלים והגיע עם סרטו בו הוא מגולל את משנתם של שישה מראשי השב"כ בישראל עד להוליווד, נהנה מההתחככות בדמויות הבכירות של תעשיית הקולנוע. "בארוחת הערב המקדימה שלפני הטקס, חשתי שיד נוגע בכתפי", מספר מורה. "כשהסתובבתי גיליתי שזה שפילברג. הוא סיפר לי שהוא הראה את הסרט שלו אפילו לאביו בן ה-94", אמר בהתרגשות.
במהלך החודש האחרון עסק מורה בקידום סרטו בין גורמים שונים בתעשייה ההוליוודית. לא אחת נתקל גם בבן אפלק, שסרטו "ארגו" המגולל את סיפורו של סוכן ביון המנסה לחלץ בני ערובה באירן, נחשב לאחד למועמד מוביל לזכייה בקטגוריית הסרט הטוב ביותר. העיסוק בסוכנויות הריגול במסגרת סרטים רבים המועמדים השנה לאוסקר, משמש קרקע נוחה למפגשים פוריים בין מורה הישראלי ליוצרים האמריקאים. "באחת הפעמים אמר לי אפלק: 'בוא אחרי', קאת'רין ביגלו - יוצרת "כוננות עם שחר" העוסק בחיסול בן לאדן, רוצה להיפגש איתך", תיאר מורה בהתרגשות.
על השאלה מה יאמר על דוכן המנצחים אם יזכה בפרס, סירב מורה לענות. גם לספק רמז קלוש לאפשרות שיביא במהלך נאום הניצחון שלו מסר פוליטי. "אשאיר אתכם במתח, ואתם תצטרכו להישאר ערים ולצפות בטקס", אמר מורה.
"לא נציגו של ראש הממשלה באוסקר"
בסרטו "שומרי הסף", הצליח לאחד מורה בין שישה מראשי שירות הביטחון הכללי בישראל, שהקדישו את חייהם למלחמה בטרור. במהלך 500 הראיונות שהעניק מורה לכלי התקשורת הזרים, סיפר בכל פעם כיצד הגיעו כל אחד מהם בנפרד למסקנה - ש"די לכיבוש". פוליטיקאים רבים בישראל כבר הצהירו על חוסר חיבתם לסרט, וזאת בלשון המעטה. "הוא לקח חלקים מראיונות ארוכים והציג את הקטעים ששירתו את הנרטיב שלו", הסביר השר לעניינים אסטרטגיים משה (בוגי) יעלון, בתכנית "עושים צהריים" בגלי צה"ל. "מדובר בסרט חד צדדי ומוטה באופן בוטה", הבהיר השר.
מנגד, הקל מורה על מתנגדיו והצהיר בגלוי על התנגדותו למדיניותו של ראש הממשלה. "נתניהו מציג את האיומים, אך לא את הפתרונות. לא כך פועלת מנהיגות", אמר בראיונותיו לרשתות הזרות. נציגיו של נתניהו לא נשארו חייבים. במסגרת כתבה שפורסמה בניו יורק טיימס, הבהירו כי "ראש הממשלה אינו מתכוון להקדיש זמן ולצפות בסרט".
"אני לא חי בדיקטטורה, ואיני חייב להשתחוות לראש הממשלה", עונה מורה למבקרים. "במועמדותי אני מייצג את מדינת ישראל ולא את רה"מ. אם נתניהו לא רוצה לשמוע את דבריהם של שישה ראשי שב"כ שעבדו איתו במהלך הקדנציות בנוגע לסכסוך הישראלי-פלסטיני, זה עניין שמעיד דווקא עליו, הרבה יותר מאשר על הסרט עצמו".