כשעלה לארץ ב-1991 אדי ברין לא ידע מילה בעברית, ולא הכיר אף אחד. ברין, אקורדיוניסט מוכשר שבמשך שנים רבות ניגן ברוסיה, הבין שכדי להתפרנס הוא חייב להתגבר על הבושה. הוא ירד עם האקורדיון לרחוב ביאליק ברמת גן, הניח כובע על המדרכה והתחיל לנגן.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"הייתי במוסקבה, וראיתי ברכבת מתחת לאדמה נגנים. חשבתי שהם מסכנים. אף פעם לא חשבתי שגם אני אעשה את זה" סיפר אדי על חווייתו מרוסיה. כשנשאל על שנתו הראשונה ברחוב הישראלי, אמר אדי כי היה לו קשה. "כולם מסתכלים כאילו לא מדובר באמן. מסתכלים מהצד וחושבים שמדובר במבקש נדבות. התחלתי להכיר משפחות. ניגנתי לילדים, אז הרגשתי שיש תמורה. אני נותן מוזיקה, והילדים מבסוטים, מחפשים אותי".
הארגון החברתי "זה זה" איחד לפני כשנה מספר נגני רחוב מוכשרים לתזמורת, ומאז פילהרמונית הרחוב מופיעה באירועים סגורים, והנגנים מצליחים להתפרנס. בשבת במועדון ה"בארבי" בתל אביב תופיע אפרת גוש עם הפילהרמונית במופע השנתי החוגג את הפרויקט.
אפרת גוש, אחת הזמרות המוכרות בישראל, סיפרה על חווית הרחוב שלה. "כשהייתי מאוד צעירה, הייתי בברלין, ואמרתי לעצמי - מה אכפת לי? אז עמדתי ברחוב. זו הייתה באמת הפעם היחידה שהיה לי אומץ. זה היה מאוד מהנה משחרר".
היום אדי כבר לא מתבייש להופיע ברחוב, אבל בימים אלו הוא פשוט עסוק מדי בקונצרטים עם התזמורת. "הטלפון שלי בגלל הלחץ כמעט נשרף. אני נורא עסוק", ציין אדי בשמחה.