הוויכוח הוותיק סביב השמעת יצירותיו של ריכרד ואגנר מסרב לגווע. אוניברסיטת תל אביב הודיעה הערב כי לא תאפשר לקיים באחת האולמות שבקמפוס קונצרט של המלחין הגרמני הידוע בעמדותיו האנטישמיות החריפות. בהודעה רשמית מטעם המוסד נמתחה ביקורת חריפה על יוזמי האירוע, שלפיה הסתירו האחרונים במכוון את מחבר היצירה שאמור הייתה להיות מנוגנת.
"במכתב מטעם האוניברסיטה שנשלח לעו"ד יונתן לבני, מגיש הבקשה לשכור את האולם, נכתב כי בפנייתו מהשבוע שעבר ביקש לקיים אירוע בניצוחו של מר אשר פיש שיהיה פתוח לקהל הרחב - וכי מעבר לכך, לא צוין דבר באשר לתוכנו של האירוע ולא נמסרה כל הבהרה נוספת", לשון ההודעה.
באוניברסיטה הוסיפו כי "לתדהמתנו, נודע בימים האחרונים כי מדובר בקונצרט שבו מתוכננות להיות מנוגנות יצירות של המלחין הגרמני ריכרד ואגנר. עובדה מהותית זו הוסתרה על ידך מאתנו במכוון, כמו גם נושא האירוע ושמה המדויק של העמותה העומדת מאחוריו".
"נושא בעל רגישות ציבורית"
בהנהלת המוסד הדגישו כי ההחלטה שלא לאפשר את קיום הקונצרט נבעה, בין היתר, מזעקה ציבורית שקמה בעקבותיו. "הגיעו אלינו תלונות קשות וזועמות הקוראות לביטול האירוע השנוי במחלוקת - שקיומו מהווה חציית קו אדום ויגרום לפגיעה קשה ברגשות הציבור הישראלי בכלל וברגשות ניצולי השואה בעיקר. כידוע, מדובר בנושא בעל רגישות ציבורית מיוחדת בחברה הישראלית שבה חיים ניצולי שואה".
החרם על יצירותיו של ואגנר נמשך מימי קום המדינה, ולמעט מקרים אחדים - שעוררו ביקורת נוקבת - לא נוהגות תזמורות ישראליות לנגן מנגינות שכתב. הוא עצמו אומנם הלך לעולמו עשרות שנים לפני מלחמת העולם השנייה, אך היה ידוע בהשפעתו האידיאולוגית הרבה על אדולף היטלר ועל בכירי המפלגה הנאצים בכל הקשור לשנאתו העזה ליהודים.