משרד החינוך החליט לשים סוף לריבוי ימי ההעשרה והפעילויות מחוץ לכתלי בית הספר, וקובע כי יושם יותר דגש על שעות לימוד מרובות הכוללות את מקצועות הליבה - מתמטיקה, אנגלית, עברית ותנ"ך, כך פורסם הבוקר ב"מעריב".
אם עד עכשיו התרגלו התלמידים לקבל שיעורי העשרה וסדנאות שמטרתם להנעים את זמנם, הרי שבשנת הלימודים הקרובה ייאלצו תלמידי ישראל לבלות יותר זמן בישיבה על כיסא מול הלוח. במשרד החינוך החליטו כי ימי ההעשרה יוגבלו ל-10% בלבד, והסבירו זאת על פי מחקר המצביע על הזמן כמשאב המרכזי. "לשעות הלימוד השבועיות יש חשיבות רבה וקשר ישיר על ההישגיים הלימודיים", אמר מנכ"ל המשרד בחוזר שנשלח לבתי הספר בארץ.
בחוזר מופיע גם פירוט מדויק ודי קשוח של שעות הלימוד המתבקשות בכל שכבת גיל. בכיתות א' למשל יוקצו 26 מתוך 29 שעות ללימודי הליבה, עשר שעות לחינוך לשוני ושש שעות לחשבון. בכיתות ו' לדוגמה יוקצו כל 31 שעות הלימוד למקצועות הבסיס כשלימודי העשרה יוכלו להיות רק בנוסף לשעות אלו, ולא במקום.
במקביל החליטו במשרד החינוך לקצר בחופשות הניתנות לתלמידים במהלך שנת הלימודים. בין הגזירות הבולטות: ביטול יום החופש שניתן לאחר טיול שנתי, איסור על נתינת יותר מיום חופש אחד לפני בחינת מתכונת וכן איסור על שחרור מוקדם של תלמידים לצורך למידה עצמאית לקראת מבחן קרוב.