חטיפת הנערים היא אירוע מטלטל במיוחד, אך גם בשגרה ילדי ישראל נחשפים לאירועים קשים ומפחידים. כיצד מסבירים ההורים לילדיהם מה בדיוק קרה ולמה, ואיך מבטיחים לילדים שהם בטוחים ומוגנים?
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בבית משפחת אנדרסון, כמו בבתים רבים בישראל, נצמדו השבוע למסכים, ועקבו אחרי כל התפתחות בפרשת החטיפה. למשפחה ארבעה ילדים מגיל שנתיים ועד גיל 16, וכולם נחשפו לחטיפת שלושת הנערים במידה כזו או אחרת, כולל פרטים שממש לא קלים לעיכול, בייחוד עבור ילדים.
שרון אנדרסון מסבירה כי היא איננה מאמינה בהסתרה: "חשוב לי שהילדים ישמעו ממני, בקול שלי ובטון שלי, מאשר שישמעו את זה בפעם הראשונה ממקומות אחרים".
"זה קצת מלחיץ אותי במקרה שהם יצליחו לחדור יותר ויותר," מודה בנה של אנדרסן, אלון בן ה-10. "ידעתי שאחד הנערים הצליח להתקשר, אבל המשטרה חשבה שזה כמו איזושהי מתיחה".
רווית גוטמן, מנחת הורים ממכון אדלר, אומרת שחשוב מאד להסביר לילדים מהי הסיבה שלהם זה לא יכול לקרות: "חשוב מאד להיות בטוחים. זה לא יכול לקרות לך כי אתה יודע להיזהר, כי אתה בטוח ומוגן, כי אנחנו שומרים עליך".
חשוב לא לשקר
המומחים ממליצים לפתוח את הנושא מול הילדים במידה שנחשפו לנושא. אופי השיחה ישתנה בהתאם לגיל. כשמדובר בילדים קטנים הם ממליצים לברר מה הילד יודע ולא להוסיף פרטים, אך גם לא לשקר. בנוסף, מומלץ להסביר שמדובר בנסיבות חריגות ולהעביר מסרים מרגיעים וחיוביים, לצד הגבלת החשיפה של הילדים לאירועים ולדיווחים.
החששות והדאגות הם טבעיים אך המומחים מדגישים, ובמקרים של שינוי משמעותי בהתנהגות, כמו פחד ללכת לבד או תגובות פיזיות, מומלץ להיעזר בהדרכה מקצועית.