ארגוני הנשים קיימו הבוקר צעדת מחאה בשכונת מאה שערים. האירוע אובטח על ידי המשטרה ועבר ללא אלימות, מלבד פרובוקציות נקודתיות של תושבי השכונה. הארגונים מחו על התקפתה של אישה חילונית שנכנסה למקום בסוף השבוע, ועמדו על קיום החלטת בג"ץ להתיר לנשים לצעוד ברחובות השכונה ללא הפרעה מסדרני העדה. הן קראו: "כאן לא טהרן".
"הצעדה עברה בסדר גמור. המסר המרכזי הוא שאנחנו לא מוכנות שבמדינת ישראל יהיו רחובות מופרדים", אמרה בתיה ליטמן, שהותקפה בתחילת השבוע. "עצם העובדה שצריך כל כך הרבה כוחות כדי לגרום לזה לקרות היא כניעה לאלימות", הוסיפה בתיה.
"זהו מעשה היסטורי, הראנו היום שהציבור הפלורליסטי אומר שמאה שערים היא לא אקס טריטוריה", הסבירה רונה אורבנו, ממארגנות הצעדה. "לא נעלים עין מהאלימות שמתרחשת שם, ונמשיך להפגין עד שההפרדה תיפסק", היא הוסיפה.
"וולקאם טו אפגניסטן"
לבתיה ליטמן יש זכרונות אחרים ונעימים מחגיגות בית השואבה שהתקיימו בשכונת מאה שערים בחג הסוכות מדי שנה. בסוף השבוע האחרון היא צירפה חבר חילוני והגיעה לשכונת ילדותה, אבל כלל לא ציפתה למה שעמד לקרות. שומר שהוצב במקום מבעוד מועד הודיע לה כי הכניסה לנשים אסורה. "פה זו מדינת טליבאן ולא ישראל", הוא הכריז בגאווה, "וולקאם טו אפגניסטן".
משסירבה להתפנות מהמקום, החלו לטענתה מספר חרדים לתקוף אותה. "הם החלו לדחוף אותי, נפלתי בין מכוניות והם המשיכו לבעוט ולהכות", מספרת בתיה בראיון לערוץ החדשות של חדשות 2 באינטרנט. עוברי אורח שעברו במקום שמעו את הצעקות והיו בטוחים שמדובר באונס. הם רצו למקום והחלו להתעמת עם התוקפים ולהגן על בתיה.
"הם חטפו מהחרדים במקום מכות נוראיות והגנו עלי", מספרת בתיה בהתרגשות. "היה שם צעיר בן 17 עם כיפה סרוגה שחטף המון מכות כדי להגן עליי", היא הוסיפה. בתיה פנתה למשטרה והגישה תלונה בעקבות התקיפה, ומשטרת ירושלים פתחה בחקירה.
"היה לי עצוב מאוד לראות איך המקום בו גדלתי השתנה והתעוות. פעם הדברים לא היו כך", סיפרת בתיה. "כנערה הייתי מטיילת במקום, והיום יש שם אנרגיות רעות של שנאה ואלימות".