מבצע "צוק איתן" הסתיים, ההורים ישלמו את המחיר: מזה כשנתיים, בעקבות המלצות ועדת טרכטנברג, מופעל יום לימודים ארוך בצהרונים לילדים בגילאי 3-9 לשכבות החלשות במימון של המדינה. אלא שכעת, השירות לא ימומן עוד על ידי המדינה - ולא יחול עוד בקרב השכבות החזקות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
ביום ראשון הקרוב תעביר הממשלה החלטה שתצמצם באופן משמעותי את התכנית, שבכלל אמורה הייתה להתרחב - זאת כצעד ראשון לצמצום עלויות המבצע הצבאי שזה עתה הסתיים.
על פי המתכונת החדשה, תכנית יום לימודים ארוך תופעל רק בקרב השכבות החלשות - וההורים לילדים שם אף ייאלצו לשלם סכום של 250 שקלים בחודש, במקום ליהנות מהשירות ללא עלות. השכבות החזקות לא ייהנו מהשירות המסובסד - זאת בניגוד לתכנית המקורית.
הזכיינים חוששים: לא נצליח לגבות את הכסף מההורים
מדובר באוכלוסיות החלשות ביותר בחברה מקרב המגזר החרדי, הערבי או תושבים בפריפריה, שממילא נפגעו באורח קשה בימי המבצע האחרון. גם התזמון לא מזהיר: כמה ימים בלבד לפני פתיחתה של שנת הלימודים החדשה.
ובנוסף לכך, הזכיינים המפעילים את תכנית יום לימודים ארוך הבהירו בדיונים פנימיים כי ככל הנראה שלא יוכלו להוציאה אל הפועל בשנה החדשה - כיוון שהם אינם בטוחים שיצליחו לגבות מההורים את הכסף הנדרש כעת להפעלתה.
"הממשלה בוחרת לקצץ דווקא באוכלוסייה שהכי קשה לה", אומר ישראל אליסף, מנהל תחום הגנים בארגון ההורים למערכת החינוך בירושלים.
"האם לא יותר נכון וצודק להשית את הוצאות המבצע על כלל האוכלוסיה ולא על קבוצה מסויימת ? הרי ברור שכתוצאה מההחלטה הורים שההחלטה לצאת לעבודה הייתה תלויה בצהרונים יחשבו פעמיים, ואז במקום לעודד את השכבות החלשות לצאת לעבודה הממשלה מעודדת אותם להישאר בבית ולחיות מתמיכות".
במשרד החינוך אישרו את הפרטים והדגישו כי הגבייה תוביל לשיפור השירות ולצמצום מספר התלמידים בכל קבוצה: מ-33 ל-27 בבתי הספר ומ-27 ל-22 בגני הילדים.