המעון לנערים חוסים בליפתא שבמבואות ירושלים שוב בסכנת סגירה, למרות דיון שנערך בכנסת השבוע בראשות חברת הכנסת מיכל בירן, שבו הצדדים ציינו כי לפחות בשלב זה יוקפאו ההליכים בכל הקשור לסגירת המקום.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
למרות הנסיונות של חברי הכנסת להתערב, לחדשות 2 Online נודע כי היום (ה') החלו להישלח שוב מכתבי שימוע לעובדי המקום ואי הוודאות בנוגע למוסד הוותיק באזור ליפתא נמשכת. רוני לידור מאיר, עובדת סוציאלית במקום, חשה פגועה מההתנהלות. "אחרי הדיון בכנסת היינו בטוחים שהצדדים המעורבים יצליחו להגיע לסיכום אבל הנה, כבר היום קיבלנו את ההודעה", סיפרה לידור מאיר בכאב, "אפילו קבענו כבר ראיונות לקבלת נערים נוספים למוסד ועכשיו זה שוב נעצר".
לידור מאיר ציינה כי בעקבות המכתבים, כלל העובדים יסיימו את תפקידם בסוף יוני עקב גירעון זניח יחסית לדבריה. "הסיפור של הכסף זה לא הסיפור של הסגירה, צריך לחקור מדוע סוגרים וכיצד אגו מוביל פה את האנשים. חצי מיליון שקלים גירעון - זאת לא הסיבה. אין טענה מקצועית כלפי ההתנהלות של המוסד ומשהו מריח מאוד לא טוב".
"יש כאן תסכול גדול", המשיכה העובדת הסוציאלית, "מי שישלם בסופו של דבר את המחיר אלה הנערים, אבל גם המדינה שתצטרך להשקיע הרבה יותר משאבים בטיפול בפושעים ונרקומנים שלא נצליח להגיע אליהם ולעזור להם בצעירותם".
ח"כ אילן גילאון (מרצ) פנה בשבוע שעבר יחד צוות מרכז הגמילה ליפתא לשרת הבריאות יעל גרמן בדרישה למנוע את סגירתו. "זהו לא פחות מכשל מוסרי וערכי, לא ייתכן כי משיקולים כלכליים ייסגר המרכז המהווה שביב של תקווה עבור אותן ציפורים פצועות המגיעות אל שעריו", אמר גילאון.
בנוגע להתנהלות העירייה ציין גילאון כי "תמוה שאותו ניר ברקת שנאבק לפני שלוש שנים בסגירתו של המוסד, נחוש עכשיו לסגור את שעריו. אני תמה שמא מדובר כאן באינטרסים זרים ויש לעשות הכול כדי להציל את המרכז".
מעיריית ירושלים נמסר בתגובה כי "עיריית ירושלים רואה חשיבות רבה בטיפול בנגמלים מסמים ומשקיעה משאבים רבים לטיפול בנושא, בין היתר באמצעות האיגוד הירושלמי למלחמה בסמים. עם זאת, משרד הבריאות הוא הגוף המקצועי האמון על קידום הנושא ובכלל זה על תקצוב מרכזי גמילה בארץ, כבעל היתרון היחסי בתחום. אין באפשרותה של עיריית ירושלים להחליף את משרד הבריאות בתקצוב טיפול לנגמלים מכל רחבי הארץ. העירייה תברך על כל מהלך של משרד הבריאות להפעיל שירות מעין זה בירושלים וסביבותיה ואף הדגישה בפני משרד הבריאות את חשיבות הדבר".
ממשרד הבריאות נמסר: "למשרד הבריאות לא ידוע על החלת תהליכי שימוע של עובדים במרכז הגמילה בליפתא. הנושא נמצא עדיין בדיונים".